طرز تهیه :
تهیه خمیر نان کماج دو مرحله ای است
۱_ مرحله اول برای تهیه خمیر کماج
نیم لیوان شکر و سه قاشق خمیر مایه ویک لیوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط میکنیم و خمیرنسبتاً شلی درست میشود که این خمیر را در جای گرمی گذاشته تا مایه خمیر عمل کند و موجب ور آمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سریعتر و گر نه مدت بیشتری طول خواهد کشید .بایستی آنقدر صبر کنید تا حبابهایی در خمیر ایجاد شده و خمیر بالا آمده و کاملاً سبک شود . بعد نوبت به تهیه مرحله دوم خمیر میشود .
۲_ مرحله دوم تهیه خمیر کماج
در این مرحله تخم مرغها را در ظرفی بریزید و با همزن خوب بزنید بعد شیر (۲ لیوان ) و شکر ( ۱ لیوان ) و روغن ( یک و یک سوم لیوان ) را اضافه و باز هم هم بزنید وخمیر مرحله اول را به آن اضافه کنید و باز هم به هم بزنید تا مخلوط شود و آرد الک شده اضافه کنید معمولاً بنا بر اینکه نوع آرد معمولی و مخصوص نانوایی باشد یا آرد سفید مخصوص کیک میزان آردی که اضافه میکنید کمی فرق میکند تا آنجایی آرد اضافه شود که خمیر به دست نچسبد . روی خمیر را بپوشانید ودر جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا حجم آن بیش از دو برابر شده و ور آید وکاملاً درون خمیر متخلخل و حفره هایی ایجاد شود که نشانه آماده بودن خمیر میباشد .نیم ساعت قبل از اینکه نانها را در فر بگذارید فر را روشن و روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید . کف سینی را چرب و گلوله هایی از خمیر برداشته و خرما درون آن گذاشته و به شکل گیس باف یا گل و یا پاپیون و … هر شکلی که دوست دارید فرم داده و در سینی بچینید و روی آنرا با برس زرده تخم مرغ زده شده بزنید و دانه کنجد یا سیاه دانه بریزید و در فر مدت ۲۰ دقیقه گذاشته و بعد از این مدت در گرمکن فر بگذارید تا روی آن طلایی شود اگر فر شما گرمکن ندارد گریل را روشن کرده و وقتی طلایی شد نان کماج آماده شده را در سبد بچینید و سینی دیگری را که از قبل آماده کرده بودید در فر بگذارید
اگر تعدادنفرات شما کم است نصف مقدار بالا را تهیه کنید . این نان برای افطار و صبحانه و به عنوان یک میان وعده سالم برای کودکانتان در مدرسه بسیار مناسب میباشد.
مواد لازم :
شیر
۲ لیوان
آب ولرم
۱لیوان
تخم مرغ
۶ عدد
شکر
۱/۵ ( یک و نیم ) لیوان
روغن مایع
یک و یک سوم لیوان
مایه خمیر
۳ قاشق سوپخوری
آرد
۸ الی ۹ لیوان
خرمای بدون هسته و چرخ شده
به میزان لازم
سیاه دانه و کنجد
به مقدار لازم
زرده تخم مرغ
۱ الی ۲ عدد
طرز تهیه :
تهیه خمیر نان کماج دو مرحله ای است ۱_ مرحله اول برای تهیه خمیر کماج
نیم لیوان شکر و سه قاشق خمیر مایه ویک لیوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط میکنیم و خمیرنسبتاً شلی درست میشود که این خمیر را در جای گرمی گذاشته تا مایه خمیر عمل کند و موجب ور آمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سریعتر و گر نه مدت بیشتری طول خواهد کشید .بایستی آنقدر صبر کنید تا حبابهایی در خمیر ایجاد شده و خمیر بالا آمده و کاملاً سبک شود . بعد نوبت به تهیه مرحله دوم خمیر میشود . ۲_ مرحله دوم تهیه خمیر کماج
در این مرحله تخم مرغها را در ظرفی بریزید و با همزن خوب بزنید بعد شیر (۲ لیوان ) و شکر ( ۱ لیوان ) و روغن ( یک و یک سوم لیوان ) را اضافه و باز هم هم بزنید وخمیر مرحله اول را به آن اضافه کنید و باز هم به هم بزنید تا مخلوط شود و آرد الک شده اضافه کنید معمولاً بنا بر اینکه نوع آرد معمولی و مخصوص نانوایی باشد یا آرد سفید مخصوص کیک میزان آردی که اضافه میکنید کمی فرق میکند تا آنجایی آرد اضافه شود که خمیر به دست نچسبد . روی خمیر را بپوشانید ودر جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا حجم آن بیش از دو برابر شده و ور آید وکاملاً درون خمیر متخلخل و حفره هایی ایجاد شود که نشانه آماده بودن خمیر میباشد .نیم ساعت قبل از اینکه نانها را در فر بگذارید فر را روشن و روی ۱۸۰ درجه تنظیم کنید . کف سینی را چرب و گلوله هایی از خمیر برداشته و خرما درون آن گذاشته و به شکل گیس باف یا گل و یا پاپیون و … هر شکلی که دوست دارید فرم داده و در سینی بچینید و روی آنرا با برس زرده تخم مرغ زده شده بزنید و دانه کنجد یا سیاه دانه بریزید و در فر مدت ۲۰ دقیقه گذاشته و بعد از این مدت در گرمکن فر بگذارید تا روی آن طلایی شود اگر فر شما گرمکن ندارد گریل را روشن کرده و وقتی طلایی شد نان کماج آماده شده را در سبد بچینید و سینی دیگری را که از قبل آماده کرده بودید در فر بگذارید
اگر تعدادنفرات شما کم است نصف مقدار بالا را تهیه کنید . این نان برای افطار و صبحانه و به عنوان یک میان وعده سالم برای کودکانتان در مدرسه بسیار مناسب میباشد.
۱ـ آرد + نمک + شکر + بکینگ پودر + رازیانه + زردچوبه ———-> در ظرف گودی خوب مخلوط شود
۲ـ به مواد ردیف اول را روغن اضافه کرده وخوب با کف دست مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود
۳ـ شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید( ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ) تا خمیرصاف و یکدست شود اگرخمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید .
۴ ـ روی خمیررابا نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند
این نان که معمولا با روش های مختلف درست میشود و از نانهای محلی مناطق غرب کشور(استان های کرمانشاه و لرستان و کردستان و …) می باشد .نان برساق ترکیبی از شیر و آرد و روغن حیوانی و شکر است.معمولا این نان را بدون مغز درست می کنند .این دستور خمیر ، ابتکاری و خودم تهیه کرده ام .که بسیار ترد و خوشمزه میشود و شکر را در مایه داخلی (مغز) حذف کرده وتوت خشک که دارای ارزش غذایی فراوانی است جایگزین کرده ام این نان به روش های مختلف پخت میشود .در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نانها میپزند . بعضی در روغن حیوانی سرخ می کنند . اما من دو روش دیگر برای پخت این نان را برای شما مینویسم .
مواد لازم :
آرد
۸ لیوان
شکر
۱لیوان
روغن حیوانی
دو سوم الی نیم لیوان
بکینگ پودر
۲قاشق مربا خوری
زردچوبه
یک الی یک و نیم قاشق چایخوری
نمک
نصف قاشق چایخوری
شیر
۲ لیوان
پودر گردو
۱ لیوان
پودر توت خشک
۱ لیوان (پودر شکر)
پودر دارچین
۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
رازیانه نیم کوب
۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ
۱ الی ۲ عدد
سیاه دانه
قدری
طرز تهیه :
۱ـ آرد + نمک + شکر + بکینگ پودر + رازیانه + زردچوبه ———-> در ظرف گودی خوب مخلوط شود ۲ـ به مواد ردیف اول را روغن اضافه کرده وخوب با کف دست مواد را سائیده تا گلوله گلوله نشود ۳ـ شیر اضافه کنید و خوب ورز دهید( ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ) تا خمیرصاف و یکدست شود اگرخمیر سفت بود کمی شیر اضافه کنید . ۴ ـ روی خمیررابا نایلکس پوشانده و یک دستمال تمیزی روی ظرف بیندازید و خمیر ۲ ساعت استراحت کند
این نان که معمولا با روش های مختلف درست میشود و از نانهای محلی مناطق غرب کشور(استان های کرمانشاه و لرستان و کردستان و …) می باشد .نان برساق ترکیبی از شیر و آرد و روغن حیوانی و شکر است.معمولا این نان را بدون مغز درست می کنند .این دستور خمیر ، ابتکاری و خودم تهیه کرده ام .که بسیار ترد و خوشمزه میشود و شکر را در مایه داخلی (مغز) حذف کرده وتوت خشک که دارای ارزش غذایی فراوانی است جایگزین کرده ام این نان به روش های مختلف پخت میشود .در روستاها با استفاده از ساج این نان را مثل سایر نانها میپزند . بعضی در روغن حیوانی سرخ می کنند . اما من دو روش دیگر برای پخت این نان را برای شما مینویسم .
روش اول:
از خمیر گلوله ای به اندازه یک سیب درختی برداشته و کف دست باز وداخل آنرا با دو الی سه قاشق از پودر گردو و دارچین و پودر توت خشک پر کنید و لبه های خمیر را به هم بیاورید و کمی خمیر را کف دست جابه جا کنید تا خوب گرد شود سپس روی تخته توسط وردنه به شکل بیضی یا گرد باضخامت یک و نیم الی دو سانتی مترپهن کنید و روی آنرا با برس ، زرده زده شده بمالید و سیاه دانه یا کنجد بپاشید و در فر ۱۸۰ درجه به مدت یک ربع الی ۲۰ دقیقه بگذارید و بعد در گرمکن فر گذاشته تا رویش طلایی شود .
روش دوم :
بدون استفاده از فر است .به همان طریق بالا نان را مغز گذاری کرده و دیگر نیازی به زرده و سیاه دانه نیست حتی بدون مغز هم میتوان این نان را درست کرد .ماهیتابه کفه ضخیمی مثل همین ماهیتابه های رژیمی را روی شعله پخش کن و حرارت کم روی گاز گذاشته و نصف الی یک قاشق چایخوری روغن حیوانی برای هر دانه از نانها در ماهیتابه ریخته و پس از پهن کردن نان با وردنه ، نان را در کف ماهیتابه گذاشته و یک طرف آن که پخته شد نان را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد در این روش روغن زیادی مصرف نمی شود و نسبت به سرخ کردن روش خیلی بهتری است .
برای نگهداری این نان نیازی به یخچال نیست و کافیست که در نایلکس و ظرف در بسته و در جای خنک تا یک هفته بیرون از یخچال نگهداری کنید ودر صورت نگهداری دریخچال یکی دو ساعت قبل از مصرف از یخچال خارج کرده و در جای گرمی بگذارید تا از حالت سفتی خارج شود به علت داشتن روغن حیوانی وقتی در جای سرد قرار گیرد کمی سفت شده و با گرم کردن دو باره نرم میشود.
شیر و شکر را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر حل شود و خمیرمایه پف کرده مرحله اول را به آن اصافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید . تخم مرغها را در ظرف جداگانه خوب بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شوند و آنرا هم اضافه کنید و دو باره خوب به هم بزنید بعد روغن را اضافه کنید در فاصله اضافه کردن هر مواد بایستی مخلوط را هم بزنید تا تمامی مواد یکسان و یکنواخت شود آخر از همه آرد الک شده اضافه کنید و آنقدر به هم بزنید تا خمیر آماده شدو بعد گردو وکشمش را در خمیر بریزید و روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا دو الی سه ساعت بماند و پف کند و وقتی خمیر را با دست باز میکنید حفره هایی در درون آن به وجود آمده واین نشان میدهد که خمیر آماده شده .
فر را به مدت ۲۰ دقیقه روشن کنید تا گرم شود بعد درجه فر را روی ۳۵۰ درجه قرار دهید و پنجره فر را در اولین طبقه بعد از کف فر بگذارید .درون قالب مستطیل شکلی را چرب کنید و از یک سوم خمیر را در کف ظرف پهن کنید و روی آنرا با برس زرده زده شده بمالید و کنجد یا سیاه دانه و یا گردو بریزید و در فر به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بگذارید . برای اطمینان ازپخته شدن نان با یک خلال دندان چوبی یا سیخ مخصوص کباب چوبی در نان فرو کنید و اگر از خمیر به آن نچسبید نشان میدهد که نان مغز پخت شده در این مرحله ممکن است رنگ روی نان کمی یا اصلاْ تغییر نکرده باشد بایستی فر را خاموش و گریل را روشن کنید وقتی روی نان طلایی خوشرنگ شده از فر در آورید خانمهایی که اجاق گازشان گرمکن دارد برای طلایی شدن روی نان از گرمکن استفاده کنند و نیازی به خاموش کردن فر ندارند و میتوانند بقیه خمیر را آماده و در فر بگذارند.
مواد لازم برای تهیه مرحله اول خمیر:
آب ولرم
نصف لیوان
شکر
۴ قاشق غذا خوری سر پر
آردسفید(آرد گندم )
نصف لیوان
مایه خمیر
۲قاشق غذاخوری سرپر
آب و شکر را با هم مخلوط کرده تا شکر حل شود سپس مایه خمیر را اضافه کنیدو خوب که مخلوط شد آرد را اضافه کنید و به هم بزنید تا کاملاْ یکنواخت شود بعد در جای گرمی بگذارید (فقط به منظور ور آمدن مایه این کار را انجام دهید وهیچوقت روی حرارت نگذارید یک ساعت صبر کنید تا مایه ور آمده و اگر به آن نگاه کنید دوسه برابر حجم آن زیاد شده ، من از خمیر مایه فریمان استفاده میکنم و به شما هم سفارش میکنم از این مارک با تاریخ مصرف مطمئن استفاده کنید از کیفیت بالایی برخوردار است اگر از مایه خمیر نا مرغوب استفاده کنید نان تهیه شده پف نمکند و توصیه میکنم اگر در همین مرحله متوجه شدید که پف نکرده و تمام مراحل را به درستی انجام داده اید یقین بدانید که مایه خمیر موثر نبوده و ادامه ندهید)
بعد از پف کردن مایه مرحله دوم تهیه خمیر را انجام دهید
مواد لازم برای تهیه مرحله دوم خمیر:
تخم مرغ
تخم مرغ ۴ عدد
شکر
نصف لیوان
شیر
نصف لیوان
روغن
یک لیوان سر خالی(CC ۲۲۰)
آردسفید الک شده
۶لیوان
کشمش
نصف لیوان
گردوی خرد شده
نصف لیوان
زرده تخم مرغ
یک عدد
کنجد و سیاه دانه و خلال بادام
به میزان لازم
شیر و شکر را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر حل شود و خمیرمایه پف کرده مرحله اول را به آن اصافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید . تخم مرغها را در ظرف جداگانه خوب بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شوند و آنرا هم اضافه کنید و دو باره خوب به هم بزنید بعد روغن را اضافه کنید در فاصله اضافه کردن هر مواد بایستی مخلوط را هم بزنید تا تمامی مواد یکسان و یکنواخت شود آخر از همه آرد الک شده اضافه کنید و آنقدر به هم بزنید تا خمیر آماده شدو بعد گردو وکشمش را در خمیر بریزید و روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا دو الی سه ساعت بماند و پف کند و وقتی خمیر را با دست باز میکنید حفره هایی در درون آن به وجود آمده واین نشان میدهد که خمیر آماده شده .
فر را به مدت ۲۰ دقیقه روشن کنید تا گرم شود بعد درجه فر را روی ۳۵۰ درجه قرار دهید و پنجره فر را در اولین طبقه بعد از کف فر بگذارید .درون قالب مستطیل شکلی را چرب کنید و از یک سوم خمیر را در کف ظرف پهن کنید و روی آنرا با برس زرده زده شده بمالید و کنجد یا سیاه دانه و یا گردو بریزید و در فر به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بگذارید . برای اطمینان ازپخته شدن نان با یک خلال دندان چوبی یا سیخ مخصوص کباب چوبی در نان فرو کنید و اگر از خمیر به آن نچسبید نشان میدهد که نان مغز پخت شده در این مرحله ممکن است رنگ روی نان کمی یا اصلاْ تغییر نکرده باشد بایستی فر را خاموش و گریل را روشن کنید وقتی روی نان طلایی خوشرنگ شده از فر در آورید خانمهایی که اجاق گازشان گرمکن دارد برای طلایی شدن روی نان از گرمکن استفاده کنند و نیازی به خاموش کردن فر ندارند و میتوانند بقیه خمیر را آماده و در فر بگذارند.
شیر و شکر را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر حل شود و خمیرمایه پف کرده مرحله اول را به آن اصافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید . تخم مرغها را در ظرف جداگانه خوب بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شوند و آنرا هم اضافه کنید و دو باره خوب به هم بزنید بعد روغن را اضافه کنید در فاصله اضافه کردن هر مواد بایستی مخلوط را هم بزنید تا تمامی مواد یکسان و یکنواخت شود آخر از همه آرد الک شده اضافه کنید و آنقدر به هم بزنید تا خمیر آماده شدو بعد گردو وکشمش را در خمیر بریزید و روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا دو الی سه ساعت بماند و پف کند و وقتی خمیر را با دست باز میکنید حفره هایی در درون آن به وجود آمده واین نشان میدهد که خمیر آماده شده . فر را به مدت ۲۰ دقیقه روشن کنید تا گرم شود بعد درجه فر را روی ۳۵۰ درجه قرار دهید و پنجره فر را در اولین طبقه بعد از کف فر بگذارید .درون قالب مستطیل شکلی را چرب کنید و از یک سوم خمیر را در کف ظرف پهن کنید و روی آنرا با برس زرده زده شده بمالید و کنجد یا سیاه دانه و یا گردو بریزید و در فر به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بگذارید . برای اطمینان ازپخته شدن نان با یک خلال دندان چوبی یا سیخ مخصوص کباب چوبی در نان فرو کنید و اگر از خمیر به آن نچسبید نشان میدهد که نان مغز پخت شده در این مرحله ممکن است رنگ روی نان کمی یا اصلاْ تغییر نکرده باشد بایستی فر را خاموش و گریل را روشن کنید وقتی روی نان طلایی خوشرنگ شده از فر در آورید خانمهایی که اجاق گازشان گرمکن دارد برای طلایی شدن روی نان از گرمکن استفاده کنند و نیازی به خاموش کردن فر ندارند و میتوانند بقیه خمیر را آماده و در فر بگذارند. مراحل تهیه خمیر:
مواد لازم برای تهیه مرحله اول خمیر:
آب ولرم
نصف لیوان
شکر
۴ قاشق غذا خوری سر پر
آردسفید(آرد گندم )
نصف لیوان
مایه خمیر
۲قاشق غذاخوری سرپر
آب و شکر را با هم مخلوط کرده تا شکر حل شود سپس مایه خمیر را اضافه کنیدو خوب که مخلوط شد آرد را اضافه کنید و به هم بزنید تا کاملاْ یکنواخت شود بعد در جای گرمی بگذارید (فقط به منظور ور آمدن مایه این کار را انجام دهید وهیچوقت روی حرارت نگذارید یک ساعت صبر کنید تا مایه ور آمده و اگر به آن نگاه کنید دوسه برابر حجم آن زیاد شده ، من از خمیر مایه فریمان استفاده میکنم و به شما هم سفارش میکنم از این مارک با تاریخ مصرف مطمئن استفاده کنید از کیفیت بالایی برخوردار است اگر از مایه خمیر نا مرغوب استفاده کنید نان تهیه شده پف نمکند و توصیه میکنم اگر در همین مرحله متوجه شدید که پف نکرده و تمام مراحل را به درستی انجام داده اید یقین بدانید که مایه خمیر موثر نبوده و ادامه ندهید) بعد از پف کردن مایه مرحله دوم تهیه خمیر را انجام دهید مواد لازم برای تهیه مرحله دوم خمیر:
تخم مرغ
تخم مرغ ۴ عدد
شکر
نصف لیوان
شیر
نصف لیوان
روغن
یک لیوان سر خالی(CC ۲۲۰)
آردسفید الک شده
۶لیوان
کشمش
نصف لیوان
گردوی خرد شده
نصف لیوان
زرده تخم مرغ
یک عدد
کنجد و سیاه دانه و خلال بادام
به میزان لازم
شیر و شکر را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا شکر حل شود و خمیرمایه پف کرده مرحله اول را به آن اصافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید . تخم مرغها را در ظرف جداگانه خوب بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شوند و آنرا هم اضافه کنید و دو باره خوب به هم بزنید بعد روغن را اضافه کنید در فاصله اضافه کردن هر مواد بایستی مخلوط را هم بزنید تا تمامی مواد یکسان و یکنواخت شود آخر از همه آرد الک شده اضافه کنید و آنقدر به هم بزنید تا خمیر آماده شدو بعد گردو وکشمش را در خمیر بریزید و روی ظرف را با دستمال تمیزی بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا دو الی سه ساعت بماند و پف کند و وقتی خمیر را با دست باز میکنید حفره هایی در درون آن به وجود آمده واین نشان میدهد که خمیر آماده شده . فر را به مدت ۲۰ دقیقه روشن کنید تا گرم شود بعد درجه فر را روی ۳۵۰ درجه قرار دهید و پنجره فر را در اولین طبقه بعد از کف فر بگذارید .درون قالب مستطیل شکلی را چرب کنید و از یک سوم خمیر را در کف ظرف پهن کنید و روی آنرا با برس زرده زده شده بمالید و کنجد یا سیاه دانه و یا گردو بریزید و در فر به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بگذارید . برای اطمینان ازپخته شدن نان با یک خلال دندان چوبی یا سیخ مخصوص کباب چوبی در نان فرو کنید و اگر از خمیر به آن نچسبید نشان میدهد که نان مغز پخت شده در این مرحله ممکن است رنگ روی نان کمی یا اصلاْ تغییر نکرده باشد بایستی فر را خاموش و گریل را روشن کنید وقتی روی نان طلایی خوشرنگ شده از فر در آورید خانمهایی که اجاق گازشان گرمکن دارد برای طلایی شدن روی نان از گرمکن استفاده کنند و نیازی به خاموش کردن فر ندارند و میتوانند بقیه خمیر را آماده و در فر بگذارند. مراحل تهیه خمیر:
هویج بستنی,آموزش آشپزی,طرز تهیه ی بستنی شکلاتی با طالبی,غذاهای مکمل,شیرموزبستنی,میوه ای بستنی شکلاتی,بستنی,شکلات بستنی,این شکلات های زیبا را در منزتان درست کنید,بستنی آناناسی
این شکلات های زیبا را در منزتان درست کنید بستنی
شکلات رو در یه ظرفی ریخته وداخل مکروفر قرار بدین، بعد ۳۰ ثانیه قدرت ۱۰۰% بدین اگه آب نشده بود همین زمان رو اونقدر تکرار کنید تا شکلات آب بشه , حواستون باشه که ممکنه ظاهر شکلات تغییری نداشته باشه ولی وقتی بهش قاشق می زنید کاملا” روان می شه پس حتما” هر دفعه چک کنید و اگه مکروفر ندارین می تونین بریزین داخل یه ظرف نشکن و بذارین روی بخار سماور یا کتری که آب بشه .حواستون باشه حتی یک قطره آب هم نباید داخل شکلات بره .
وای نمی دونید چه ترکیب خوشمزه ای میشه . درست کردن این شکلات بیش از نیم ساعت طول نمی کشه پس زود دست بکار بشید .
مواد لازم :
شکلات ( ترجیحا تلخ )
۱۰۰ گرم
مارزیپان
۴۰ گرم
شیر عسل
۲ ق س پ
طرز تهیه :
در ابتدا شکلاتتون رو بطریق بن ماری آب کنید .
روش بن ماری :
شکلات رو در یه ظرفی ریخته وداخل مکروفر قرار بدین، بعد ۳۰ ثانیه قدرت ۱۰۰% بدین اگه آب نشده بود همین زمان رو اونقدر تکرار کنید تا شکلات آب بشه , حواستون باشه که ممکنه ظاهر شکلات تغییری نداشته باشه ولی وقتی بهش قاشق می زنید کاملا” روان می شه پس حتما” هر دفعه چک کنید و اگه مکروفر ندارین می تونین بریزین داخل یه ظرف نشکن و بذارین روی بخار سماور یا کتری که آب بشه .حواستون باشه حتی یک قطره آب هم نباید داخل شکلات بره .
بعد داخل قالب بریزید .
قالب رو روی یه کاغذ روغنی برگردونید تا شکلات اضافی اون بریزه .بعد قالب رو داخل یخچال قرار بدین .
نکته : شکلات اضافی که روی کاغذ روغنی ریخته رو با یه قاشق کاملا خشک جمع کنید ، چون باز هم بعدا می خوایم همین شکلاتو آب کنیم .
تا شکلاتمون توی یخچال داره سفت می شه مواد داخل شکلاتو درست می کنیم . برای اینکار مارزیپان و شیرعسل رو با هم کاملا مخلوط می کنیم .
نکته : در صورتیکه موادمون (ترکیب شیر عسل و مارزیپان ) سفت بود می تونید ۱۰ ثانیه داخل مکروفر بذارید . حواستون باشه گرم نشه فقط یه کوچولو روان بشه ( اگه گرم بشه شکلات رو آب می کنه ) یا اگه فکر می کنید ممکنه نتونید اینکارو انجام بدین مجددا یه کوچولو شیرعسل بریزید تا موادمون شل تر بشه .
قالب رو از یخچال در بیارید و مغز اونو داخلش بریزید .
بعد همون شکلات اضافی که از روی کاغذ روغنی جمع کرده بودید مجددا آب کرده و روی مغزی قرار بریزین و شکلات رو بمدت ۲۰ دقیقه داخل فریزر بذارید .