اموزش خشک کردن زردالو,اصول تغذیه,آموزش آشپزی,راه خشک کردن زردالو,خشک کردن زردالو,خشک کردن زرد آلو ...,زردالو
خشک کردن زرد آلو ... خشک کردن زردالو
برای خشک کردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نیم کرده ، هسته را در آورید و روی سینی فر بگذارید .
فر را داغ کنید و سینی محتوی برگه ها را در فر داغ قرار دهید حرارت فر را به روی حداقل تنظیم کنید .
لای در فر را باز بگذارید و مرتب به آنها سر بزنید و چنانچه لازم است آنها را زیر و روی جا به جا کنید تا نسوزند . وقتی که خشک شدند سینی را از فر خارج کنید .
برای خشک کردن زرد آلو ، آنها را از وسط دو نیم کرده ، هسته را در آورید و روی سینی فر بگذارید .
فر را داغ کنید و سینی محتوی برگه ها را در فر داغ قرار دهید حرارت فر را به روی حداقل تنظیم کنید .
لای در فر را باز بگذارید و مرتب به آنها سر بزنید و چنانچه لازم است آنها را زیر و روی جا به جا کنید تا نسوزند . وقتی که خشک شدند سینی را از فر خارج کنید .
موادغذایی مناسب نگهداری,راه های نگهداری موادغذایی,آموزش آشپزی,نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در خانه,راه نگهداری موادخوراکی در خانه,اصول تغذیه,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد,نگهداری مواد غذایی در خانه
نگهداری مواد غذایی در خانه راه نگهداری موادخوراکی در خانه
مواد غذایی را به روشهای مختلف بسته بندی می کنند ، مانند کنسرو کردن ، استفاده از پوششهای پلاستیکی ، بسته بندی تحت خلاء و بسته بندی در اتمسفر تغییر یافته ( که بسته ها به جای هوا حاوی گازهای دیگر مانند نیتروژن و یا دی اکسید کربن هستند ). بسته بندی از هر نوع که باشد ، باید دستوراتی که در مورد شرایط نگهداری ، کنترل دما و مدت زمان نگهداری در برچسب آن نوشته شده رعایت شود ؛ بویژه از زمانی که بسته ، باز می شود .
به منظور جلوگیری از تکثیر باکتریهایی که مسمومیت غذایی ایجاد می کنند ، دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد تنظیم کنید . برای کنترل درجه حرارت از دماسنج یخچال استفاده کنید . فاسدشدنی ترین مواد غذایی را در سردترین قسمت یخچال قرار دهید .
برای آنکه یخچال در تمام اوقات سرد باقی بماند ، از پرکردن بیش از حد آن بپرهیزید . در یخچال را طولانی تر از مدت لازم باز نگه ندارید . ذوب کردن یخ یخچال به طور منظم موجب خنک نگه داشتن آن و کاهش مصرف برق خواهد شد .
تکثیر اغلب باکتریها در یخچال ، کند و در فریزر ، متوقف می شود . اما یخچال یا فریزر نمی تواند باکتریها را نابود کند . بنابراین ، باید از پخش و انتقال آنها از یک ماده غذایی به ماده غذایی دیگر جلوگیری کنید .
گوشت خام و غذاهایی را که از حالت انجماد خارج می شوند ، باید در ظرف دردار نگهداری کنید . با این کار ،تراوش حاصل از آنها باعث آلودگی سایر مواد غذایی نمی شود .
اگر از گوشت خام یا غذایی که از حالت انجماد در آمده ، مایعی تراوش می شود . آنها را در طبقه ای پایین تر از ماده غذایی پخته شده ( که حتماً درپوش محافظ دارد ) نگهداری کنید . همچنین باید از وارد شدن مایع تراوش شده به داخل سبزی و سالاد جلوگیری کرد .
در صورت امکان ، هنگامی فریزر را خاموش و برفک زدایی کنید که ذخیره مواد غذایی داخل آن کم باشد . قبل از این کار ، ترتیبی بدهید تا مواد غذایی داخل فریزر را سرد نگه دارید . برای مثال : استفاده از فریزر همسایه یا جعبه های عایق یا پیچیدن مواد غذایی منجمد در تعداد زیادی روزنامه یا پتوی تمیز به سرد نگه داشتن مواد غذایی منجمد برای مدت کوتاهی کمک خواهد کرد .
تخم مرغ را در یخچال نگهداری کنید . معمولاً تخم مرغ را از زمان تولید تا هنگام فروش در دمای ثابت و خارج از یخچال به نحو مطلوب نگهداری می شود . اما در خانه تخم مرغ در معرض تغییرات درجه حرارت است و بهتر است که در یخچال نگهداری شود ( ترجیحاً در بسته بندی اصلی تاریخ دار ) تا از رشد باکتریها جلوگیری به عمل آید .
بهتر است تخم مرغهای شکسته یا ترک دار را دور بریزید .
مواد غذایی را به روشهای مختلف بسته بندی می کنند ، مانند کنسرو کردن ، استفاده از پوششهای پلاستیکی ، بسته بندی تحت خلاء و بسته بندی در اتمسفر تغییر یافته ( که بسته ها به جای هوا حاوی گازهای دیگر مانند نیتروژن و یا دی اکسید کربن هستند ). بسته بندی از هر نوع که باشد ، باید دستوراتی که در مورد شرایط نگهداری ، کنترل دما و مدت زمان نگهداری در برچسب آن نوشته شده رعایت شود ؛ بویژه از زمانی که بسته ، باز می شود .
دود دادن راهی برای نگهداری موادغذایی,دود دادن موادگوشتی,زمان نگهداری از مواد گوشتی,نگهداری ازموادگوشتی,ویژگی های دود دادن,اصول تغذیه,گوشت,آموزش آشپزی,جدول زمان نگهداری انواع گوشت,موادگوشتی,دود دادن ماهی
جدول زمان نگهداری انواع گوشت ویژگی های دود دادن
بستهبندی معمولی منظور بستهبندی در ظروف یک بار مصرف یا بستهبندی در پوشش پلاستیکی پلیاتیلن است.برودت یخچال منظور دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد است.
بستهبندی معمولی منظور بستهبندی در ظروف یک بار مصرف یا بستهبندی در پوشش پلاستیکی پلیاتیلن است.برودت یخچال منظور دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد است.
برودت فریزر منظور دمای ۱۸- درجه سانتیگراد است.
نحوه و زمان نگهداری فرآوردههای خام دامی
نام فرآورده و شکل عرضه
شرایط نگهداری
عمر ماندگاری
گوشت قرمز (گاو و گوسفند) تازه ، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۳ روز
گوشت قرمز تازه ، بستهبندی در خلا
برودت یخچال
۵ روز
گوشت قرمز تازه ، بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده
برودت یخچال
۷ روز
گوشت قرمز منجمد، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۹ ماه
گوشت قرمز چرخکرده تازه ، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۲ روز
گوشت قرمز چرخکرده منجمد ، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۳ ماه
گوشت سفید (مرغ) تازه، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۳ روز
گوشت سفید تازه ، بستهبندی در خلا
برودت یخچال
۵ روز
گوشت سفید تازه ، بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده
برودت یخچال
۷ روز
گوشت سفید منجمد ، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۱۲ماه
ماهی شکم خالی تازه ، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۳ روز
ماهی شکم خالی منجمد ، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۶ ماه
میگو تازه ، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۳ روز
میگو منجمد ، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۱۲ماه
آلایش خوراکی گاو و گوسفند تازه، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۲ روز
آلایش خوراکی منجمد ، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۴ ماه
آلایش خوراکی مرغ تازه ، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۲ روز
آلایش خوراکی منجمد ، بستهبندی معمولی
برودت فریزر
۳ ماه
تخممرغ تازه ، بستهبندی معمولی
برودت یخچال
۱ ماه
بستهبندی معمولی منظور بستهبندی در ظروف یک بار مصرف یا بستهبندی در پوشش پلاستیکی پلیاتیلن است.
برودت یخچال منظور دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد است.
ویژگی های دود دادن,دود دادن راهی برای نگهداری موادغذایی,آموزش آشپزی,راه های نگه داری از گوشت,دود دادن ماهی,گوشت,اصول تغذیه,دود دادن موادگوشتی,موادگوشتی,نگه داری گوشتهای چرخ کرده
نگه داری گوشتهای چرخ کرده گوشت
اگر گوشت پخته شده به صورت گرم چند ساعت داخل فر نگهداری شود، مستعد آلودگی به میکرب است. هپاتیت ، سقط جنین و مننژیت از عوارض غذاهای آلوده بخصوص گوشت آلوده است. اگر غذای پخته شده قرار است برای مصرف بعدی استفاده شود، حتما آن را از زمانی که حرارت خود را از دست نداده داخل فریزر قرار دهید و بعد برای مصرف مجدد آن را کاملا بجوشانید، تا اگر میکربی در آن وجود دارد، از میان برود
گوشتهای چرخ کرده به دلیل ترکیبی از مواد مختلف ، مستعدترین ماده غذایی برای آلودگی هستند. در دو دسته از موادغذایی امکان آلودگی و مسمومیت بیشتری وجود دارد، گوشت و فرآورده های لبنی نسبت به دیگر مواد غذایی محیط مساعدتری برای آلودگی و مسمومیت دارند.بدترین شکل نگهداری گوشت در فضای خارج از یخچال و بهترین نوع آن نگهداری در فریزر است.
هر چند میکرب در یخچال رشد کندتری دارد، ولی این رشد متوقف نمی شود و گوشت تنها چند ساعت می تواند در یخچال سالم بماند.متاسفانه بیشتر مسمومیت ها زمانی رخ می دهد که ظاهر گوشت و طعم و رنگ آن کاملا طبیعی است ، بنابراین تنها زمانی می توانیم مطمئن باشیم که فرض کنیم در همه گوشتها احتمال آلودگی وجود دارد.
اگر گوشت پخته شده به صورت گرم چند ساعت داخل فر نگهداری شود، مستعد آلودگی به میکرب است. هپاتیت ، سقط جنین و مننژیت از عوارض غذاهای آلوده بخصوص گوشت آلوده است. اگر غذای پخته شده قرار است برای مصرف بعدی استفاده شود، حتما آن را از زمانی که حرارت خود را از دست نداده داخل فریزر قرار دهید و بعد برای مصرف مجدد آن را کاملا بجوشانید، تا اگر میکربی در آن وجود دارد، از میان برود
نگهداری ازموادغذایی,اصول تغذیه,آموزش آشپزی,ترفندهایی برای مقابله با کپک,lموادغذایی,مقابله باکپک زدن موادخوراکی,کپکدن مواد غذایی,جلوگیری از فاسدشدن موادخوراکی,فاسدشدن موادغذایی,راه های پیشگیری از فاسد شدن ان,غذا
ترفندهایی برای مقابله با کپک غذا
کپک نان یکی از خطرناکترین انواع کپک است، چون بسرعت در بافت نان نفوذ میکند و اگر لایههای نان روی هم چیده شده باشد، بخشهای بالایی و پایینی خود را نیز آلوده میکند. وقتی نان کپک زد، راهی جز دور انداختن آن وجود ندارد، اما برای این که این اتفاق نیفتد پیش از سرد شدن کامل نانها، نباید آنها را روی هم چید، چون حرارت نان موجب کپکزدگی زودرس میشود. این در حالی است که انباشته شدن نان داغ پیش از سرد شدن، موجب تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس و بروز بیماریهای گوارشی میشود. پس برای این که کپک، نانهای شما را از بین نبرد آنها را پس از خنک شدن درون کیسههای پلاستیکی بگذارید و درون فریزر قرار دهید. البته پیچیدن نان در پارچههای سفید و تمیز بهتر از کیسههای پلاستیکی است، چون رطوبت نان را جذب میکند و مانع کپک زدگی آن میشود.
نان، کشک، میوه، رب و بالاخره همه چیز کپک میزند. اصلا چند روز که از یخچال غافل میشوی همه چیز داخل آن کپک میزند. وقتی کپکها میآیند و بوی زنندهشان فضای یخچال را میگیرد یک راه بیشتر نمیماند و آن هم بازکردن در سطل زباله و انداختن مواد غذایی درون آن است.
این شاید راحتترین کار باشد، اما بیشک بهترین کار نیست، چون معنایش اسراف و نابودی موادی است که برای به دست آمدن آن وقت و پول صرف شده است. برای همین عاقلانهترین کار، یاد گرفتن راههایی است که کپک به مواد غذایی راه پیدا نکند یا حداقل اگر سر و کلهاش درون یخچال پیدا شد، نتواند همه مواد را نابود کند.
بد نیست بدانید کپکها آن دسته از قارچها هستند که اگرچه بیماری خطرناکی ایجاد نمیکنند، اما گاهی در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن میتوانند بسیار خطرناک باشند و عاملی که باعث گسترش و افزایش آنها میشود، مقدار بیش از حد رطوبت است به طوری که پخت غذاها نیز نمیتواند سموم آنها را از بین ببرد.
کپکها در صورت مناسب بودن شرایط رشد، یعنی رطوبت و گرما بسرعت رشد میکنند و میتوانند سبب تخریب و غیرقابل مصرف شدن میوهها و غذاها شوند. کپکها اگر چه بیشتر اوقات شمایلی شبیه هم دارند، اما هر نوع ماده غذایی، کپک مخصوص خودش را دارد مثلا کپکی که روی میوهها رشد میکند با کپک نان، مربا و خشکبار فرق دارد.
کپک نان یکی از خطرناکترین انواع کپک است، چون بسرعت در بافت نان نفوذ میکند و اگر لایههای نان روی هم چیده شده باشد، بخشهای بالایی و پایینی خود را نیز آلوده میکند. وقتی نان کپک زد، راهی جز دور انداختن آن وجود ندارد، اما برای این که این اتفاق نیفتد پیش از سرد شدن کامل نانها، نباید آنها را روی هم چید، چون حرارت نان موجب کپکزدگی زودرس میشود. این در حالی است که انباشته شدن نان داغ پیش از سرد شدن، موجب تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس و بروز بیماریهای گوارشی میشود. پس برای این که کپک، نانهای شما را از بین نبرد آنها را پس از خنک شدن درون کیسههای پلاستیکی بگذارید و درون فریزر قرار دهید. البته پیچیدن نان در پارچههای سفید و تمیز بهتر از کیسههای پلاستیکی است، چون رطوبت نان را جذب میکند و مانع کپک زدگی آن میشود.
کپک زدن میوهها درون یخچال هم واقعا دردسرساز است، چون جمع کردن لاشههای آبکی و شل شده آنها از جامیوهای همراه بوی نامطبوعی که دارند، آزاردهنده است. میوهها را حتی وقتی میشوییم و خشک میکنیم و درون یخچال قرار میدهیم باز هم کپک میزنند. این به خاطر آبی است که درون میوهها وجود دارد و البته رطوبت درون یخچال هم به این مساله دامن میزند. پس بهترین کار، خرید میوه به اندازه نیاز و قرار دادن آنها درون پارچههای نخی برای جلوگیری از کپک زدگی است. البته اگر یک قطعه اسفنج در جامیوهای قرار دهید، رطوبت و آب آن را جذب کرده و مانع کپکزدگی میشود.
اما اگر پنیر کپک زد کمی آن را با احتیاط بیشتر مصرف کنید، چون پنیر کپک زده میکروبهای دیگری نیز دارد که ممکن است سبب بیماریهای گوارشی شوند. پس اگر پنیرتان کپک زد کمی بیشتر از قسمت کپک زده آن را جدا و مصرف کنید. مربا هم یکی از مواد خوراکی درون یخچال است که اغلب کپک میزند.
کپک زدن مربا البته به مراحل پخت آن برمیگردد به طوری که اگر مربا خوب نپخته باشد، خیلی زود کپک میزند. البته استفاده از ظروف مناسب دردار که مانع رسیدن هوا به آن شود در نگهداری مربا موثر است و مانع تشکیل کپک روی آن میشود، اما اگر مربا کپک زده باشد، میتوان یک لایه از روی آن برداشت و بقیه آن را دوباره پخت. بهتر است هنگام تهیه مربا از قاشق چوبی استفاده کنید. روش دیگری که مانع از کپک زدگی میشود، استفاده از کاغذ روغنی است که میتوان آن را روی سطح مربا قرار داد. با این کار هوا به سطح مربا نمیرسد و در نتیجه کپک نمیزند.
قرار گرفتن لایهای از کپک روی رب گوجهفرنگی هم اتفاقی همیشگی است. برای پیشگیری از کپک رب نیز میتوان یک لایه روغن روی سطح آنها مالید تا اکسیژن به سطح آن نرسد و در نتیجه رشد کپکها متوقف شود. وقتی روغن مالی در سطح رب انجام شود حتی نیازی به نگه داشتن آن درون یخچال نیست.برای پیشگیری از کپک زدن آبغوره و سرکه هم باید توجه کنید که ظرف محتوی آنها حتما تا ته پر شود و جایی برای هوا در آن نماند. یک راه دیگر هم وجود دارد و این که شیشههای محتوی آبغوره یا سرکه را درون ظرف بزرگی پر از آب قرار دهید و روی شعله بگذارید تا آب جوش بیاید. به مدت ۶ دقیقه این شیشهها را بجوشانید تا تمام سلولهای رویشی کپک درون آبغوره و سرکه از بین برود.