دل فان

مدل لباس مجلسی مردانه زنانه بچه گانه عروس نامزدی کیف کفش صندل پالتو کت و شلوار ایرانی خارجی اروپایی جواهرات النگو انگشتر

دل فان

مدل لباس مجلسی مردانه زنانه بچه گانه عروس نامزدی کیف کفش صندل پالتو کت و شلوار ایرانی خارجی اروپایی جواهرات النگو انگشتر

باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی موادغذایی مختلف

موادغذایی مختلف,طرز تهیه مواد غذایی مختلف,سلامت مواد غذایی,راه های سلامت مواد غذایی مختلف,انجماد مواد غذایی,آموزش آشپزی,اصول تغذیه,باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی

باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی موادغذایی مختلف

هیچ چیز جای خوراکی‌های تر و تازه را نمی‌گیرد، اما زندگی مدرن امروزی مدت‌هاست آدم‌های گرفتاری را که همیشه وقت کم می‌آورند مجبور به استفاده از خوراکی‌های منجمد کرده است. خیلی وقت است که مواد غذایی منجمد که تولید کارخانه‌ها هستند جای خودشان را در سبد خرید مردم باز کرده‌اند، ولی هنوز هم کسانی هستند که ترجیح می‌دهند خودشان خوراکی‌های تازه را بخرند و مطابق میلشان آنها را منجمد کنند، اما این گروه از مردم بهتر است بدانند رسالت مهم آنها برای منجمد کردن مواد غذایی نه فقط حفظ طولانی‌مدت خوراکی‌ها که تلاش برای مقابله با میکروب‌هایی است که اگر مواد بخوبی منجمد نشوند آنها را خالی از ارزش غذایی می‌کنند.

موادغذایی مختلف,طرز تهیه مواد غذایی مختلف,سلامت مواد غذایی,راه های سلامت مواد غذایی مختلف,انجماد مواد غذایی,آموزش آشپزی,اصول تغذیه,باید‌ها و نباید‌های انجماد مواد غذایی

 

 

 

هیچ چیز جای خوراکی‌های تر و تازه را نمی‌گیرد، اما زندگی مدرن امروزی مدت‌هاست آدم‌های گرفتاری را که همیشه وقت کم می‌آورند مجبور به استفاده از خوراکی‌های منجمد کرده است. خیلی وقت است که مواد غذایی منجمد که تولید کارخانه‌ها هستند جای خودشان را در سبد خرید مردم باز کرده‌اند، ولی هنوز هم کسانی هستند که ترجیح می‌دهند خودشان خوراکی‌های تازه را بخرند و مطابق میلشان آنها را منجمد کنند، اما این گروه از مردم بهتر است بدانند رسالت مهم آنها برای منجمد کردن مواد غذایی نه فقط حفظ طولانی‌مدت خوراکی‌ها که تلاش برای مقابله با میکروب‌هایی است که اگر مواد بخوبی منجمد نشوند آنها را خالی از ارزش غذایی می‌کنند.

 

بهترین وسیله برای قرار دادن مواد خوراکی در فریزر، کیسه‌های نایلونی مخصوص یا ظروف پلاستیکی دردار هستند؛ البته با این شرط که کیسه‌ها سوراخ یا پاره نباشند و قبل از قرار دادنشان درون فریزر هوای داخل آن خالی شده باشد. اگر قصد دارید سبزی‌های مورد نظرتان را فریزری کنید حتما آنها را بپزید، اما یادتان باشد اجازه دهید اول آنها سرد شوند و بعد اقدام به انجمادشان کنید؛ چون این کار روند فساد آن را متوقف می‌کند.

 

بهترین درجه برای منجمد کردن مواد غذایی نیز ۱۵ـ درجه سانتی‌گراد است، به طوری که درجه حرارت فریزر هیچ گاه نباید بیشتر از این عدد (یعنی گرم‌تر) باشد. حالا اگر قصد دارید با مواد فریزری شده غذا بپزید یادتان باشد که در این کار عجله نکنید و گوشت قرمز یا ماهی را هرگز درون آب قرار ندهید چون این کار باعث جذب آب به درون بافت‌ها می‌شود و طعم این مواد خوراکی را عوض می‌کند. پس بهترین کار این است که درباره پخت غذا سریع‌تر تصمیم بگیرید و چند ساعت قبل مواد منجمد را درون یخچال قرار دهید تا یخ آن کم‌کم باز شود.

 

به این نکته نیز توجه داشته باشید، اگرچه انجماد مواد غذایی می‌تواند از فساد آنها جلوگیری کند، اما نگهداری مواد درون فریزر نیز سقف زمانی مشخصی دارد که از ۳ تا ۶ ماه بسته به نوع مواد متغیر است. پس اگر دیدید رنگ گوشت قرمز درون فریزر مایل به خاکستری شده است یا سبزی‌ها تیره شده‌اند بدانید که دیگر قابلیت مصرف ندارند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که هر نوع ماده غذایی را نمی‌توان فریزری کرد؛ چون طعم و مزه‌اش را از دست می‌دهد مثل انواع خامه، شیر، ژله، سس مایونز، تخم‌مرغ پخته یا بسیاری از میوه‌ها.

 

یکی از مشخصات زنان خانه‌دار هنگام استفاده از مواد داخل فریزر به هم ریختگی مواد و نبود نظم درون محفظه فریزر است؛ به طوری که در این شلوغی بسیاری از مواد دور از دسترس می‌مانند و حتی تشخیص این که چه چیزی درون بسته است مشکل می‌شود، اما شما می‌توانید با اتیکت زدن روی هر بسته و مشخص کردن نوع ماده غذایی و تاریخ قرار دادن آن در فریزر از این سردرگمی جلوگیری کنید، اما نکته مهمی که نباید فراموش شود این است که هرگز مواد غذایی تازه را روی مواد غذایی که قبلاً منجمد شده‌اند، قرار ندهید و هرگز بطری‌های شیشه‌ای را داخل فریزر قرار ندهید زیرا پس از انجماد خواهند ترکید.

 

اگر فضای داخلی فریزرتان به شما اجازه می‌دهد می‌توانید هر یک از گروه‌های مواد غذایی را نیز داخل کشو یا سبدهایی که معمولا با قرار گرفتن عکس مواد غذایی مربوطه روی آنها مشخص شده، قرار دهید.

یادتان باشد اگر می‌خواهید کالباس یا سوسیسی که قبلا برش خورده را منجمد کنید حتما قسمت برش خورده را با نایلون فریزر بخوبی بپوشانید و سپس درون فریزر قرار دهید. توجه به این نکته نیز برای حفظ کیفیت مواد غذایی موثر است؛ نکته‌ای که به ما گوشزد می‌کند هرگز مواد غذایی منجمد را پس از خارج شدن آنها از حالت انجماد، دوباره داخل فریزر قرار ندهید.

مطالب بیشتر از سایت ما

نگهداری از خوراکی هایی با طول عمر زیاد راه های نگهداری موادغذایی باعمرزیاد

خشک کردن میوه جات با هوای داغ میوه

با میوه های مانده چکار کنیم میوه

بهترین راه نگهداری نان بهترین راه نگهداری ازنان

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری از خوراکی هایی با طول عمر زیاد راه های نگهداری موادغذایی باعمرزیاد

نگهداری موادغذایی,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد,راه های نگهداری موادغذایی باعمرزیاد,آموزش آشپزی,اصول تغذیه,نگهداری از خوراکی هایی با طول عمر زیاد

نگهداری از خوراکی هایی با طول عمر زیاد راه های نگهداری موادغذایی باعمرزیاد

▪ برنج: در صورتی که از مواد آلوده کننده دور نگه داشته شود، برنج سفید عمر طولانی خواهد داشت برعکس برنج سبوس دار که دارای میزان روغن بالاتری می باشد، برنج را در مکان خنک و خشک نگه دارید. پس از بازکردن در ظرف دردار قرار دهید و یا این که دهانه کیسه را محکم کنید. برای اطمینان بیشتر، برنج را در یخچال قرار دهید.

نگهداری موادغذایی,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد,راه های نگهداری موادغذایی باعمرزیاد,آموزش آشپزی,اصول تغذیه,نگهداری از خوراکی هایی با طول عمر زیاد

 
برخی از مواد غذایی را می توان پس از باز کردن پلمب آن ها سال ها نگه داشت. در این مطلب به چند مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که عمر مفید و طولانی دارند.

 

▪ عسل: عسل طبیعی به مدت نامعلوم سالم می ماند. شاید به مرور زمان عسل شکرک بزند و تغییر رنگ دهد اما به این معنا نیست که قابل استفاده نمی باشد. برای تازه نگه داشتن آن در محل خنک و ظرف دربسته نگه دارید. برای ذوب کردن شکرک ظرف عسل را درون آب ولرم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ذوب شود.

 

▪ شکر: از آن جایی که در این ماده باکتری رشد نمی کند هرگز فاسد نمی شود. مشکل اصلی سفت شدن آن است که با قرار دادن در یک محل خنک و ظرف دربسته می توان مانع از آن شد.

 

▪ سرکه سفید: این ماده با گذشت زمان، تغییری پیدا نخواهد کرد. پس از هر بار مصرف، در یک مکان تاریک و خنک در ظرف دربسته نگه دارید.

 

▪ آرد ذرت: این نوع آرد که برای غلیظ کردن سس، خورشت ها و تهیه پودینگ استفاده می شود، در صورتی که خشک و عاری از هر نوع آلودگی دور نگه داشته شود، به مدت نامعلوم سالم خواهد ماند.

 

▪ نمک: چه نمک مخصوص روی میز و یا نمک دریایی را در مکان خنک و خشک نگه دارید تا فاسد نشود.

 

▪ برنج: در صورتی که از مواد آلوده کننده دور نگه داشته شود، برنج سفید عمر طولانی خواهد داشت برعکس برنج سبوس دار که دارای میزان روغن بالاتری می باشد، برنج را در مکان خنک و خشک نگه دارید. پس از بازکردن در ظرف دردار قرار دهید و یا این که دهانه کیسه را محکم کنید. برای اطمینان بیشتر، برنج را در یخچال قرار دهید.

 

▪ عصاره وانیل: اگرچه کمی گران تر از اسانس های مصنوعی می باشد اما می توانید آن را برای همیشه نگه دارید. وانیل را در ظرف دردار و در مکان خنک و تاریک نگه دارید.

مطالب بیشتر از سایت ما

خشک کردن میوه جات با هوای داغ میوه

با میوه های مانده چکار کنیم میوه

بهترین راه نگهداری نان بهترین راه نگهداری ازنان

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

خشک کردن میوه جات با هوای داغ میوه

خشک کردن میوه جات با هوای داغ,میوه,خشک کردن میوه,آموزش آشپزی,راه خشک کردن میوه,خشک کردن میوه هادر هوای گرم,اصول تغذیه

خشک کردن میوه جات با هوای داغ میوه

سبزی ها و میوه ها ، محتوی نوعی مواد سلولزی هستند که فیبر نامیده می شوند . امروزه کلیه محققان علوم تغذیه و پزشکی به این نتیجه رسیده اند که مصرف میوه ها و سبزی ها موجب کاهش بروز سرطان روده بزرگ می شود. بدین ترتیب که مواد فیبری با تسریع حرکت غذا در دستگاه گوارش، سرعت تخلیه روده را افزایش می دهند که این امر موجب کاهش تماس مواد سرطان زا با دیواره روده می شود. همچنین مواد سرطان زا با فیبرها ترکیب و بدون جذب شدن از بدن خارج می شوند. اثر دیگر فیبرها جذب اسیدهای صفراوی و کاهش عمل باکتری ها بر روی آنها است . فیبرها به رشد باکتری های مفید روده ای نیز کمک می کنند. یک مطالعه نشان داد در افرادی که مستعد ابتلا به سرطان روده بوده اند مصرف روزانه سیزده گرم سبوس گندم به مدت ۸ هفته، رشد بدخیم سلول های روده کاهش یافته است . مصرف فیبر ، میزان ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاسته است چون مانع از جذب استروژن اضافی در سلول های سینه می شود. متخصصان تغذیه ، مصرف روزانه ۲۵ گرم مواد فیبری را توصیه می کنند که از بهترین منابع فیبری، سبوس گندم، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا سبز و حبوبات دیگرمثل نخود و عدس، آرد کامل گندم و نان ها و شیرینی های تهیه شده از آن، همچنین آلو، سیب ، مرکبات و هویج می باشند.

خشک کردن میوه جات با هوای داغ,میوه,خشک کردن میوه,آموزش آشپزی,راه خشک کردن میوه,خشک کردن میوه هادر هوای گرم,اصول تغذیه

 

 

هدف عمده خشک کردن ماده غذایی، افزایش ماندگاری محصول نهایی است. کاهش رطوبت محصول ، در فرآیند خشک کردن تا حدی انجام می شود که رشد میکروبی واکنش های شیمیایی را محدود کند.

 

در اکثر فرآیندهای خشک کردن ، از هوای داغ استفاده می شود؛ اما سالیان متمادی است که در سراسر جهان خشک کن های هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. به نظر می رسد این خشک کن ها با سرعتی که در خشک کردن مواد غذایی دارد برای حفظ رنگ ، بو و مزه آنها موثر باشند.

 

خشک کن های هوایی باعث کریستاله کردن مواد غذایی شده و آنها را شبیه تر به شکل اولیه خود خشک می کنند. دکتر مرتضوی می گوید: «ساختمان اصلی هر خشک کن اتمسفری شامل یک اتاقک است که ماده غذایی در آن جای می گیرد و مجهز به یک دمنده و تعدادی لوله است تا امکان رد و بدل شدن هوای داغ را در اطراف ماده غذایی فراهم کند.

 

به این ترتیب آب از سطح محصول حذف شده و طی یک مرحله از خشک کن خارج می شود. این نوع خشک کن ها به طور وسیعی در تولیدکلوچه ، میوه خشک ، سبزی خرد شده و غذای حیوانات خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. گاهی به طور خاص ، گرمترین هوا را در تماس با سردترین ماده غذایی قرار می دهند تا سرعت خشک شدن محصول را در ابتدای عملیات خشک کردن افزایش دهند.

 

سبزی ها و میوه ها ، محتوی نوعی مواد سلولزی هستند که فیبر نامیده می شوند . امروزه کلیه محققان علوم تغذیه و پزشکی به این نتیجه رسیده اند که مصرف میوه ها و سبزی ها موجب کاهش بروز سرطان روده بزرگ می شود. بدین ترتیب که مواد فیبری با تسریع حرکت غذا در دستگاه گوارش، سرعت تخلیه روده را افزایش می دهند که این امر موجب کاهش تماس مواد سرطان زا با دیواره روده می شود. همچنین مواد سرطان زا با فیبرها ترکیب و بدون جذب شدن از بدن خارج می شوند. اثر دیگر فیبرها جذب اسیدهای صفراوی و کاهش عمل باکتری ها بر روی آنها است . فیبرها به رشد باکتری های مفید روده ای نیز کمک می کنند.
یک مطالعه نشان داد در افرادی که مستعد ابتلا به سرطان روده بوده اند مصرف روزانه سیزده گرم سبوس گندم به مدت ۸ هفته، رشد بدخیم سلول های روده کاهش یافته است . مصرف فیبر ، میزان ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاسته است چون مانع از جذب استروژن اضافی در سلول های سینه می شود.
متخصصان تغذیه ، مصرف روزانه ۲۵ گرم مواد فیبری را توصیه می کنند که از بهترین منابع فیبری، سبوس گندم، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا سبز و حبوبات دیگرمثل نخود و عدس، آرد کامل گندم و نان ها و شیرینی های تهیه شده از آن، همچنین آلو، سیب ، مرکبات و هویج می باشند.

مطالب بیشتر از سایت ما

با میوه های مانده چکار کنیم میوه

بهترین راه نگهداری نان بهترین راه نگهداری ازنان

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

با میوه های مانده چکار کنیم میوه

میوه,نگهداری از میوه ها,راه های نگهداری از میوه ها,آموزش آشپزی,با میوه های مانده چکار کنیم,اصول تغذیه,اموزش نگهداری از میوه ها

با میوه های مانده چکار کنیم میوه

حتی اگر برایتان امکان دارد می‌توانید تازه به تازه میوه تهیه کنید. هنگام خرید، ترجیحا میوه‌هایی را انتخاب کنید که وزنشان نسبت به اندازه‌شان سنگین‌تر باشد. سنگینی میوه نشانه خوبی از آبدار بودن آن است و برای فهمیدن تازه و رسیده بودن میوه توصیه می‌شود آن را بو بکشید. میوه‌های تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند اما میوه‌های مانده این بو را ندارند. به بافت میوه هم توجه کنید؛ مثلا وقتی به یک کیوی دست می‌زنید و متوجه می‌شوید که شل و آبکی است، معنایش این است که بیش از حد رسیده است و بهتر است از خیر خریدش بگذرید. در صورتی که مقدار زیادی میوه خریداری کرده‌اید و مصرف آنها مدت زیادی طول می‌کشد بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگه‌شان دارید؛ چرا که میوه‌های نشسته ماندگاری بیشتری دارند.

میوه,نگهداری از میوه ها,راه های نگهداری از میوه ها,آموزش آشپزی,با میوه های مانده چکار کنیم,اصول تغذیه,اموزش نگهداری از میوه ها

 

 

حتما دیده‌اید که یک سبد میوه تازه می‌تواند تنها با وجود یک میوه خراب و فاسد، گندیده و خراب شود. پس بعد از خرید میوه، آنها را به دقت نگاه کنید و در صورتی که دیدید میوه‌ای لک‌ دارد یا خراب است آن را از بقیه جدا کنید. موقع خرید در انتخاب میوه‌ها و اینکه قصد دارید چه مدت آنها را نگهدارید دقت کنید. پرتقال و نارنگی و حتی سیب را می‌توانید حتی تا ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید اما توجه کنید که میوه‌هایی مثل انگور و خیار و کیوی و موز زودتر تازگی خود را از دست داده و خراب و له می‌شوند.

 

 

حتی اگر برایتان امکان دارد می‌توانید تازه به تازه میوه تهیه کنید. هنگام خرید، ترجیحا میوه‌هایی را انتخاب کنید که وزنشان نسبت به اندازه‌شان سنگین‌تر باشد. سنگینی میوه نشانه خوبی از آبدار بودن آن است و برای فهمیدن تازه و رسیده بودن میوه توصیه می‌شود آن را بو بکشید. میوه‌های تازه و رسیده عطر و بوی خوبی دارند اما میوه‌های مانده این بو را ندارند. به بافت میوه هم توجه کنید؛ مثلا وقتی به یک کیوی دست می‌زنید و متوجه می‌شوید که شل و آبکی است، معنایش این است که بیش از حد رسیده است و بهتر است از خیر خریدش بگذرید. در صورتی که مقدار زیادی میوه خریداری کرده‌اید و مصرف آنها مدت زیادی طول می‌کشد بهتر است آنها را نشویید و نشسته نگه‌شان دارید؛ چرا که میوه‌های نشسته ماندگاری بیشتری دارند.

 

 

و اما میوه‌های مانده

همان‌طور که گفتیم بهترین راه برای جلوگیری از خراب و فاسد شدن میوه‌ها آن است که به اندازه مورد نیاز میوه بخریم اما درصورتی که باز هم میوه‌ها اضافه آمده و تازگی خود را از دست داده‌اند قبل از اینکه پوسیده وخراب شوند می‌توانیم با پختن یا خشک کردن آنها هم تنوعی در تغذیه ایجاد کنیم و هم از اسراف جلوگیری کنیم؛ مثلا می‌توانیم سیب را بعد از پوست کردن بپزیم و پوره یا کمپوت یا مربا درست کنیم. از پوست برخی میوه‌ها نظیر پرتقال و لیمو هم می‌توانیم برای معطر کردن مرباها یا حتی برخی از غذاها استفاده کنیم و موزهای له شده را برای درست کردن پوره و شیرموز نگه داریم.

 

خشک کردن باقی‌مانده میوه‌ها هم روش دیگری برای استفاده از میوه‌های اضافی است اما این کار مهارت بالایی لازم دارد و باید لوازم مورد نیاز برای خشک کردن داشته باشیم. از اضافه انگور هم می‌توانیم برای درست کردن سرکه استفاده کنیم. برای نگهداری خیار نیز می‌توان آن را با آب ونمک شست وبعد از خشک کردن درون ظرف فلزی قرار داد و در یخچال گذاشت. انگور را هم درون کیسه نایلونی در جای خنک می‌توان تا چند روز نگهداری کرد.

 

موز را نیز نباید در محلی که آفتاب و نور مستقیما به آن می‌تابد، گذاشت. در نور زیاد و گرما بسیاری از میکروارگانیسم‌ها فعال شده و سبب خرابی این میوه می‌شوند پس بهتر است چنین میوه‌هایی را در ظرفی که درب آن محکم بسته می‌شود، قرار داده و در یخچال بگذاریم.

مطالب بیشتر از سایت ما

بهترین راه نگهداری نان بهترین راه نگهداری ازنان

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

بهترین راه نگهداری نان بهترین راه نگهداری ازنان

آموزش آشپزی,بهترین راه نگهداری نان,نان,نگهداری از نان,راه های نگهداری از نان,اصول تغذیه,بهترین راه نگهداری ازنان

بهترین راه نگهداری نان بهترین راه نگهداری ازنان

سوال: انتقال مرکب نوشته‌ها به نان چه مضراتی می‌تواند داشته باشد؟ خب، مرکب چاپ حاوی سرب و فلزات سنگین (کادمیوم و آرسنیک) است که تجمع آنها در درازمدت می‌تواند باعث بروز بیماری‌ها و علایمی مانند احساس خستگی یا سردرد شود. سوال: پس می‌گویید آنهایی که می‌خواهند صبح زود نان تازه بخورند، چه کار کنند؟ بهتر است تمام کسانی که می‌خواهند به نانوایی بروند، یک پارچه نخی سفید و بدون چاپ و نوشته همراه خود ببرند و نانشان را درون آن قرار دهند. آنها می‌توانند از یک نایلون بدون رنگ و چاپ هم برای قرار دادن نان استفاده کنند. سوال: مگر نمی‌گویند غذاهای داغ را نباید توی کیسه پلاستیکی گذاشت؟ نه، اشتباه نکنید‍! منظور من این نبود که نان داغی که از تنور بیرون می‌آید را داخل نایلون بگذارید. شما می‌توانید نان خود را روی توری جلوی مغازه نانوایی کمی هوا بدهید و خنک کنید و سپس آن را درون نایلون بگذارید و بدون هیچ‌گونه نگرانی آن را بخورید. در ضمن، شما می‌توانید نان را از نانوایی تا خانه یا اداره توی یک کاغذ سفید و تمیز هم بپیچید. سوال: بعضی‌ها اعتقاد دارند که قرار دادن نان روی سفره‌های پلاستیکی هم کار درستی نیست! نظر شما چیست؟ راستش را بخواهید، همان‌طور که در سوال قبل اشاره کردم، نان تا رسیدن به مقصدتان خنک می‌شود و قرار دادن آن روی سفره‌های پلاستیکی نمی‌تواند مشکلی را به وجود بیاورد؛ مگر اینکه سفره شما طرح یا چاپ داشته باشد که در این صورت، شما باید سفره‌تان را برعکس و از روی ساده و بدون طرحش استفاده کنید تا چاپ روی سفره به نان نچسبد.

آموزش آشپزی,بهترین راه نگهداری نان,نان,نگهداری از نان,راه های نگهداری از نان,اصول تغذیه,بهترین راه نگهداری ازنان

 
خسته و کوفته از کار روزانه به خانه برمی‌گردید و سر راه هم یک نان سنگک داغ و برشته می‌خرید و فکر می‌کنید چقدر به فکر سلامت خود‌تان و خانواده‌تان هستید که این نان سنتی سبوس‌دار را انتخاب کرده‌اید؛ غافل از اینکه دست‌های آلوده، صندلی ماشین یا روزنامه و نایلون کثیفی که دور نان پیچیده‌اید می‌توانند ناقل آلودگی‌های محیطی به نان شما باشند. بحث درباره اینکه نان را چطور نگهداری کنیم تا دیرتر بیات شود یا چطور آن را سالم و عاری از هرگونه آلودگی به خانه برسانیم‌، موضوع گفتگوی ما با دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، است.

 

 

سوال: آقای دکتر‍! خیلی‌ها بعد از خرید نان، آن را توی روزنامه می‌پیچند. این کار، درست است؟
به هیچ عنوان! روزنامه‌های ما معمولا کیفیت چاپ خوبی ندارند و مرکب نوشته‌ها روی کاغذ به سادگی جدا می‌شوند و به موادی که کنارشان هستند، نفوذ می‌کنند. اگر شما دستتان را روی کاغذ روزنامه بکشید، حتما خواهید دید که انگشتانتان سیاه می‌شوند و این سیاهی،‌ ناشی از جداشدن مرکب نوشته‌هاست. حالا حسابش را بکنید که نان داغ، وقتی داخل روزنامه قرار بگیرد، کمی هم رطوبت ایجاد کرده و این رطوبت، کار انتقال جوهر نوشته‌های روزنامه به نان را ساده‌تر می‌کند.

 


سوال: انتقال مرکب نوشته‌ها به نان چه مضراتی می‌تواند داشته باشد؟

خب، مرکب چاپ حاوی سرب و فلزات سنگین (کادمیوم و آرسنیک) است که تجمع آنها در درازمدت می‌تواند باعث بروز بیماری‌ها و علایمی مانند احساس خستگی یا سردرد شود.
سوال: پس می‌گویید آنهایی که می‌خواهند صبح زود نان تازه بخورند، چه کار کنند؟
بهتر است تمام کسانی که می‌خواهند به نانوایی بروند، یک پارچه نخی سفید و بدون چاپ و نوشته همراه خود ببرند و نانشان را درون آن قرار دهند. آنها می‌توانند از یک نایلون بدون رنگ و چاپ هم برای قرار دادن نان استفاده کنند.
سوال: مگر نمی‌گویند غذاهای داغ را نباید توی کیسه پلاستیکی گذاشت؟
نه، اشتباه نکنید‍! منظور من این نبود که نان داغی که از تنور بیرون می‌آید را داخل نایلون بگذارید. شما می‌توانید نان خود را روی توری جلوی مغازه نانوایی کمی هوا بدهید و خنک کنید و سپس آن را درون نایلون بگذارید و بدون هیچ‌گونه نگرانی آن را بخورید. در ضمن، شما می‌توانید نان را از نانوایی تا خانه یا اداره توی یک کاغذ سفید و تمیز هم بپیچید.
سوال: بعضی‌ها اعتقاد دارند که قرار دادن نان روی سفره‌های پلاستیکی هم کار درستی نیست! نظر شما چیست؟
راستش را بخواهید، همان‌طور که در سوال قبل اشاره کردم، نان تا رسیدن به مقصدتان خنک می‌شود و قرار دادن آن روی سفره‌های پلاستیکی نمی‌تواند مشکلی را به وجود بیاورد؛ مگر اینکه سفره شما طرح یا چاپ داشته باشد که در این صورت، شما باید سفره‌تان را برعکس و از روی ساده و بدون طرحش استفاده کنید تا چاپ روی سفره به نان نچسبد.

 


سوال: آقای دکتر! خیلی از ما یاد گرفته‌ایم نان را توی یک نایلون داخل یخچال بگذاریم تا دیرتر بیات شود یا کپک بزند. این، روش مناسبی است؟

اتفاقا سرعت بیات شدن نان داخل یخچال بیشتر است. نشاسته داخل نان برای اینکه بیات شود، یا باید در محیط گرم باشد یا در محیطی کاملا سرد. فضای خنکی مثل یخچال، به کهنه شدن سریع‌تر نان کمک می‌کند.

 


سوال: خب، راه‌حل چیست؟

راه‌حل، نگهداری طولانی‌مدت‌ نان در فریزر است. داخل محیط سرد فریزر، آب داخل نان منجمد می‌شود و وقتی که شما از نانتان رفع انجماد کنید، این ماده غذایی بدون بیات شدن به حالت اولیه‌‌اش برمی‌گردد.

 


سوال: و بهترین راهی که شما برای رفع انجماد نان پیشنهاد می‌کنید، چیست؟

بهترین راه این است که نان را چند دقیقه پیش از مصرف از فریزر خارج کنید و اجازه بدهید یخ آن در دمای محیط آب شود. راه دیگر این است که نان را روی بخار آب کتری یا سماور بگذارید. قرار دادن نان برای مدت کوتاهی توی مایکروفر هم می‌تواند راه مناسبی برای یخ‌زدایی از آن باشد. اما به هیچ‌وجه به‌ شما پیشنهاد نمی‌کنم که نان را برای باز شدن یخ آن، روی حرارت مستقیم اجاق قرار دهید؛ زیرا ترکیب‌های سوختی و دوده ناشی از شعله گازی که هنگام گرم شدن به نانتان می‌چسبند، می‌توانند برای سلامت‌تان مضر و حتی سرطان‌زا باشند.
سوال: حالا اگر بخواهیم نانمان را برای مدت کوتاهی توی یخچال نگهداری کنیم باید چه نکاتی را مدنظر قرار بدهیم؟
بهتر است که برای مدت کوتاه، نان را درون یک پارچه نخی و سپس آن را داخل یخچال بگذارید. اینطوری، نان دیرتر کپک می‌زند ولی یکی‌دوروزه بیات می‌شود. اگر می‌خواهید نان را بیشتر از ۲ روز نگه دارید، باید آن را به اندازه وعده‌های خوراکی‌تان تقسیم کنید و بعد داخل فریزر بگذارید.

 

 

سوال: نان‌ها معمولا داخل هیچ پوششی قرار نمی‌گیرند؛ پس چه کار کنیم که آلودگی دست‌هایمان به نانی که خریده‌ایم، سرایت نکند؟
همه می‌توانند برای پیشگیری از انتقال آلودگی‌ دست‌هایشان به نان، از خود نانوا بخواهند که نان را برایشان درون پارچه یا نایلون قرار دهد یا اینکه با چند دستمال کاغذی سفید و بدون طرح، نان را بگیرند و به منزل برسانند.

مطالب بیشتر از سایت ما

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

فوت و فنی برای شناسایی شیرخالص! راه تشخیص شیرخالص