دل فان

مدل لباس مجلسی مردانه زنانه بچه گانه عروس نامزدی کیف کفش صندل پالتو کت و شلوار ایرانی خارجی اروپایی جواهرات النگو انگشتر

دل فان

مدل لباس مجلسی مردانه زنانه بچه گانه عروس نامزدی کیف کفش صندل پالتو کت و شلوار ایرانی خارجی اروپایی جواهرات النگو انگشتر

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

موادغذایی مختلف,اصول تغذیه,سلامت مواد غذایی,آموزش آشپزی,راه های سلامت مواد غذایی مختلف,راه زیادکردن ماندگاری موادغذایی,طرز تهیه مواد غذایی مختلف,ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید

ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید راه های سلامت مواد غذایی مختلف

▪ پوست های سیب زمینی را در آب ولرم حاوی یک قاشق مرباخوری نمک خیس کنید و پس از ۲ دقیقه صاف کنید. پس از کمی خشک کردن، پوست ها را سرخ کنید تا اسنک خوشمزه تهیه کرده باشید.

موادغذایی مختلف,اصول تغذیه,سلامت مواد غذایی,آموزش آشپزی,راه های سلامت مواد غذایی مختلف,راه زیادکردن ماندگاری موادغذایی,طرز تهیه مواد غذایی مختلف,ماندگاری مواد غذایی را بیشتر کنید

 

 

ماندگاری مواد غذایی در خانه داری اهمیت زیادی دارد. در این مطلب به تعدادی از نکات ریز و درشت خانه داری اشاره می کنیم که قطعا برای خانم ها مفید است.

 

▪ تخم مرغ ها را از سمت نوک تیز آن به پایین قرار دهید تا برای مدت طولانی تری تازه بمانند.

 

▪ پس از پخت غذا را خوب هم بزنید و یا در ظرف های کوچک بریزید. این امر باعث توقف تکثیر میکروب های بیماری زا و مانع مسمومیت غذایی خواهد شد.

 

▪ برای تازه ماندن برنج پخته در یخچال، یک تکه نان روی آن قرار دهید.

 

▪ مواد غذایی یخ زده را در کیسه های پلاستیکی با در محافظ و در فریزر نگه دارید.

 

▪ غذاهایی که احتمال فاسد شدن آن ها زیاد است مانند دسر، سالاد و باقی مانده غذاها بهتر است در سردترین قسمت یخچال قرار بگیرند.

 

▪ گوشت پخته و غذاهای باقی مانده را خوب بپوشانید تا خشک نشود.

 

▪ قراردادن یک تکه سیب در جعبه کیک آن را تازه نگه می دارد.

 

▪ نان، پاستا، روغن، غلات و غذاهای کنسروی را در جای تاریک و خنک قرار دهید.

 

▪ میوه و سبزی را در گرم ترین قسمت یخچال قرار دهید.

 

▪ کرفس و کاهو را در کیسه های کاغذی نگه دارید.

 

▪ پیازها را جداگانه در کاغذ فویل بپیچید تا از نرم شدن و یا جوانه زدن آن پیش گیری شود.

 

▪ گوجه فرنگی و خیار را کنار هم نگذارید. زیرا که گازهای منتشر شده از گوجه فرنگی باعث می شود، خیارها سریع تر فاسد شوند.

 

▪ سیب نیز باعث خرابی میوه و سبزی می شود، بنابراین باید از بقیه میوه و سبزی ها دور نگه داشته شود.

 

▪ برای تازگی طولانی تر تربچه های قرمز را در آب نگه دارید. اگر هم خشک شده اند، در ظرف آب سرد قرار دهید تا دوباره تازه شود.

 

▪ قبل از قراردادن هویج و شلغم قرمز در یخچال قسمت های بالای آن ها را ببرید تا تازه تر بماند.

 

▪ برای نگهداری از پیاز برش زده، روی قسمت برش خورده کمی کره بمالید و در یخچال قرار دهید تا برای استفاده روز بعد تازه بماند.

 

▪ پوست های سیب زمینی را در آب ولرم حاوی یک قاشق مرباخوری نمک خیس کنید و پس از ۲ دقیقه صاف کنید. پس از کمی خشک کردن، پوست ها را سرخ کنید تا اسنک خوشمزه تهیه کرده باشید.

 

▪ گوجه فرنگی رسیده را در ظرف حاوی آب و کمی نمک قرار دهید تا روز بعد قابل استفاده شود.

 

▪ هنگام پخت اسفناج و یا سبزی برگ دار دیگری کمی شکر به آب اضافه کنید تا رنگ آن حفظ شود.

 

▪ هنگام سرخ کردن پیاز، کمی شیر به آن اضافه کنید تا علاوه بر خوش رنگی مانع سوختن پیاز شود.

 

▪ برای از بین بردن بوی تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری عسل هنگام زدن مایه کیک به آن اضافه کنید.

مطالب بیشتر از سایت ما

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

فوت و فنی برای شناسایی شیرخالص! راه تشخیص شیرخالص

در کدبانوگری معجزه کنید! راه های نگهداری موادغذایی

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

توصیه های لازموخشک کردن سبزیجات,سبزیجات,نگهداری از سبزیجات,راه های نگهداری از سبزیجات,انواع سبزیجات,آموزش آشپزی,چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟,نگهداری سبزیجات در منزل,اصول تغذیه

چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟ نگهداری از سبزیجات

  نکته دیگری که باید در ذهن داشته باشید اینکه هر چه سبزیجات به قطعات ریزتری خرد شوند، سریع‌تر خشک می‌شوند. برای خشک کردن سبزیجات ۳ روش وجود دارد: خشک کردن زیر نور آفتاب، خشک کردن به روش صنعتی و خشک کردن در فر برای خشک کردن سبزیجات در فر. کافی است درجه فر را روی پایین‌ترین حرارت تنظیم کنید و هر نیم ساعت یکبار به سبزیجات خود سری زده و آن را هم بزنید. توصیه ما به شما این است که سبزیجات خود را روی یک سینی مسی اکسید نشدنی یکنواخت پهن کنید و هر چند وقت یکبار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد. برحسب نوع سبزی، ۴ تا ۱۲ ساعت زمان برای خشک شدن در فر نیاز است.

توصیه های لازموخشک کردن سبزیجات,سبزیجات,نگهداری از سبزیجات,راه های نگهداری از سبزیجات,انواع سبزیجات,آموزش آشپزی,چگونه سبزیجات را خشک کنیم؟,نگهداری سبزیجات در منزل,اصول تغذیه

 

 

در صورتی که قصد دارید میوه یا سبزیجات را خشک کنید، حتما میوه و سبزیجات رسیده و سالم را انتخاب کنید. جالب است بدانید سبزیجاتی که به محض چیده شدن در صبح زود یا اول شب، فورا خشک می‌شوند، طعم و بوی بهتری دارند.

 

 

در صورتی که سبزیجاتی که انتخاب می‌کنید کاملا رسیده نباشند، بعد از خشک شدن رنگ و طعم خوبی نخواهند داشت. البته سبزیجات خیلی رسیده هم بعد از خشک شدن سفت می‌شوند و نمی‌توان آنها را مصرف کرد. برای خشک کردن سبزیجات ابتدا آنها را در تشتی از آب سرد غوطه‌ور کنید. آب سرد به حفظ تازگی سبزیجات کمک می‌کند.

 
هر بار سبزیجات خیسانده شده را از روی آب جمع‌آوری کرده و گل و لای ته‌نشین شده را دور بریزید. این کار را برای ۳ تا ۴ مرتبه انجام دهید تا آب سبزیجات کاملا تمیز شود. بعد آنها را آب بکشید. فراموش نکنید نباید سبزیجات برای مدت طولانی در آب خیسانده شوند زیرا به راحتی املاح و ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند. بعد از شستن اجازه بدهید سبزیجات خشک شوند. برحسب نوع آنها، برش لازم را بدهید.

 


حتما قسمت‌های کال، کپک‌زده یا فیبردار سبزیجات را حین برش زدن جدا کنید چون می‌توانند عاملی برای رشد باکتری‌ها باشند.
متاسفانه سبزیجات حاوی نوعی از ترکیبات ارگانیک هستند که به آن آنزیم می‌گویند و به همین دلیل خیلی سریع کپک می‌زنند. به همین دلیل است که سبزیجات تازه سریع‌تر از میوه‌ها خراب می‌شوند. تنها راه برای متوقف کردن فعالیت این آنزیم‌ها جوشاندن چند دقیقه‌ای سبزیجات در آب جوش یا بخار آب قبل از خشک کردن است. به این طریق بسیاری از باکتری‌ها و کپک‌ها از بین می‌روند و در ضمن سبزیجات سریع‌تر خشک شده و رنگ و طعم آنها بهتر حفظ می‌شود.

 
نکته دیگری که باید در ذهن داشته باشید اینکه هر چه سبزیجات به قطعات ریزتری خرد شوند، سریع‌تر خشک می‌شوند. برای خشک کردن سبزیجات ۳ روش وجود دارد: خشک کردن زیر نور آفتاب، خشک کردن به روش صنعتی و خشک کردن در فر برای خشک کردن سبزیجات در فر. کافی است درجه فر را روی پایین‌ترین حرارت تنظیم کنید و هر نیم ساعت یکبار به سبزیجات خود سری زده و آن را هم بزنید. توصیه ما به شما این است که سبزیجات خود را روی یک سینی مسی اکسید نشدنی یکنواخت پهن کنید و هر چند وقت یکبار سینی را بچرخانید تا حرارت به طور یکسان به تمامی نقاط برسد. برحسب نوع سبزی، ۴ تا ۱۲ ساعت زمان برای خشک شدن در فر نیاز است.

 


در مورد سبزیجاتی که به روش صنعتی خشک می‌شوند لازم است قبل از استفاده شسته شده و در صورت نیاز به مدت ۲ ساعت خیسانده شوند.
در نهایت ساده‌ترین روش خشک کردن سبزیجات که در خانه امکان‌پذیر است، خشک کردن در هوای آزاد است. ترجیحا بهتر است سبزیجات را دور از نور آفتاب و در محلی سایه خشک کرد تا رنگ آنها تغییر زیادی نکند.

 


وقتی سبزیجات به طور کامل خشک شد، باید آنها را به ظروف پلاستیکی شیشه‌ای دربسته انتقال داد و در محیطی خشک، تاریک و خنک نگهداری کرد، مدت زمانی که می‌توان سبزیجات خشک را نگهداری کرد به میزان خشک شدن آنها بستگی دارد.
در صورتی که سبزیجات خشک در معرض نور آفتاب قرار بگیرند به سرعت رنگ‌شان تغییر کرده و مقدار فراوانی از ویتامین A و C خود را از دست می‌دهند. معمولا در صورت خشک کردن صحیح و نگهداری مناسب سبزیجات خشک را می‌توان برای مدت یک سال استفاده کرد.

 

مطالب بیشتر از سایت ما

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

فوت و فنی برای شناسایی شیرخالص! راه تشخیص شیرخالص

در کدبانوگری معجزه کنید! راه های نگهداری موادغذایی

بهترین مرباها را درست کنید. مربا

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟,توصیه های لازم,اموزش جداکردن پوست مواد غذایی,مواد غذایی,آموزش آشپزی,راه های پوست کردن مواد خوراکی,پوست کردن مواد غذایی,اصول تغذیه

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟ نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟

  ۲٫برای آنکه پیاز چشمانتان را نسوزاند آن را ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید … خوردن آدامس در هنگام پاک کردن و یا رنده کردن پیاز از سوزش چشمانتان جلوگیری می‌کند … راه حل دیگری که مثمر ثمر است ایستادن جلو گاز با هود روشن است .

نکاتی درباره پوست کردن مواد غذایی؟,توصیه های لازم,اموزش جداکردن پوست مواد غذایی,مواد غذایی,آموزش آشپزی,راه های پوست کردن مواد خوراکی,پوست کردن مواد غذایی,اصول تغذیه

 

 

پوست کردن بعضی از مواد غذایی مشکل است ، برای رهایی از این مشکل راه حل های ساده ای وجود دارد …

 
۱٫اگر می‌خواهید پوست ماهی یا مرغ را براحتی جدا کنید ابتدا نوک انگشتان خود را در نمک فرو ببرید …

 
۲٫برای آنکه پیاز چشمانتان را نسوزاند آن را ۱۰ دقیقه در فریزر قرار دهید … خوردن آدامس در هنگام پاک کردن و یا رنده کردن پیاز از سوزش چشمانتان جلوگیری می‌کند … راه حل دیگری که مثمر ثمر است ایستادن جلو گاز با هود روشن است .

 
۳٫برای پوست کندن گوجه فرنگی ابتدا آن را درون یک کاسه آب داغ قرار دهید سپس براحتی پوست آن را جدا کنید …

 

 

۴٫برای پوست کردن سبزیجات و میوه های پژمرده و چروک بهتر است آنها را مدتی در آب قرار دهید بعد پوست بکنید.

 

مطالب بیشتر از سایت ما

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

فوت و فنی برای شناسایی شیرخالص! راه تشخیص شیرخالص

در کدبانوگری معجزه کنید! راه های نگهداری موادغذایی

بهترین مرباها را درست کنید. مربا

نکات بسیار مهم در آشپزی اشپزی

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

میوه,نگهداری از میوه ها,میوه و سبزی,اموزش نگهداری از میوه ها,مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی,راه های نگهداری از میوه ها,آموزش آشپزی,نگهداری از میوه و سبزی,اصول تغذیه,بهترین روش نگهداری میوه و سبزی

بهترین روش نگهداری میوه و سبزی مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی

ایده‌آل‌ترین مکان برای نگهداری کیوی کنار سیب‌زمینی می‌تواند باشد. تماس میوه‌ها با هم مشکل‌آفرین استدر صورتی که شما به اندازه کافی فضا در اختیار دارید توصیه می‌کنیم ابتدا پس از خرید، میوه‌ها را برحسب درجه رسیدگی و سفتی یا نرمی آنها دست‌چین کنید و بعد در ظرفی آنها را به کمک برگه‌های کاغذ جدا از هم بچینید. این ترفند به آن علت است که اگر یک میوه دچار کپک یا پوسیدگی شود می‌تواند به راحتی فساد را به سایر میوه‌های همسایه خود انتقال دهد. حین دست‌چین کردن هم مواظب باشید میوه‌ها را با نوک انگشتان فشار ندهید تا آسیب نبینند.

میوه,نگهداری از میوه ها,میوه و سبزی,اموزش نگهداری از میوه ها,مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی,راه های نگهداری از میوه ها,آموزش آشپزی,نگهداری از میوه و سبزی,اصول تغذیه,بهترین روش نگهداری میوه و سبزی,

 


یکی از مشکلاتی که معمولا مردم در شب عید با آن مواجه اند خرید زیاد میوه و تغییر رنگ پیدا کردن برخی میوه‌ها مثل موز با گذر زمان، پلاسیده شدن یا لیز شدن پوست آنها یا رسیدن بیش از حد و کپک زدن‌شان به ویژه در مرکبات است .
برای پیشگیری از این موضوع چند راهکار ساده به شما پیشنهاد می‌کنیم اما قبل از آن از شما می‌خواهیم تا حد ممکن میوه را به مقدار کم و تازه‌تر خریداری کنید.

 

ایده‌آل‌ترین مکان برای نگهداری میوه‌ها شاید به نظر شما ایده‌آل‌ترین مکان برای نگهداری میوه‌ها یخچال باشد، درحالی که همیشه این‌طور نیست. یک مکان مناسب برای نگهداری و ذخیره میوه مکانی خشک، خنک و به دور از نور آفتاب است.این فضا می‌تواند کشوی مخصوص میوه در یخچال یا یک سبد در زیر زمین شما باشد.

 

توجه به این نکته ضروری است که برخی میوه‌ها نسبت به سرما حساس‌اند و در این دما خراب می‌شوند.

 

 

از جمله‌ میوه‌های حساس به سرما می‌توان به میوه‌های مناطق گرمسیری مثل موز، آناناس، انبه، خربزه و برخی مرکبات اشاره کرد. بهترین مکان برای نگهداری این نوع از میوه‌ها فضایی در آشپزخانه، اتاق نشیمن یا ظرفی روی میز ناهارخوری است.

 
برعکس میوه‌هایی مثل توت‌فرنگی، انگور و هلو را باید در فضای خنک یخچال نگه داشت. به این جدول نگاهی بیندازید.میوه‌های مقاوم برای عید بخرید .

 

 

میوه,نگهداری از میوه ها,میوه و سبزی,اموزش نگهداری از میوه ها,مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی,راه های نگهداری از میوه ها,آموزش آشپزی,نگهداری از میوه و سبزی,اصول تغذیه,بهترین روش نگهداری میوه و سبزی,

 

 

برخی میوه‌ها خیلی سریع خراب و فاسد می‌شوند.

به همین دلیل یا باید آنها را طی ۳ تا ۴ روز مصرف کرد یا فورا آنها را به شکل مربا درآورد یا فریز کرد. از جمله این میوه‌ها می‌توان به هلو، توت‌فرنگی و انگور اشاره کرد.

 
اگر قصد دارید برای شب سال نو و چند روز دید و بازدید عید میوه تهیه کنید، توصیه می‌شود میوه‌های بادوامی مثل سیب، گلابی، خیار یا مرکبات بخرید یا اگر قصد مصرف دیگر انواع میوه را دارید آن را به مقدار زیاد خریداری نکرده و به اندازه مصرف ۲ تا ۳ روز از آن تهیه کنید.

 
میوه‌ها را جدا از هم بگذارید یکی از مسایلی که معمولا سبب رسیدن سریع‌تر میوه‌ها و فساد زودتر آنها می‌شود نگهداری انواع میوه در کنار هم است. جالب است بدانید برخی میوه‌ها گازی به نام اتیلون آزاد می‌کنند که می‌تواند سبب رسیدن سریع میوه‌های دیگر و در نتیجه کاهش زمان نگهداری و مصرف آنها شود.

 

 

میوه,نگهداری از میوه ها,میوه و سبزی,اموزش نگهداری از میوه ها,مناسب ترین راه نگهداری لز میوه و سبزی,راه های نگهداری از میوه ها,آموزش آشپزی,نگهداری از میوه و سبزی,اصول تغذیه,بهترین روش نگهداری میوه و سبزی,

 
مثلا اگر کیوی را در کنار سیب بگذارید، به سرعت نرم می‌شود.

توصیه ما این است که میوه‌هایی مثل موز، هلو، گلابی، سیب، آلو، گوجه، شلیل و زردآلو را کنار کیوی، طالبی و خربزه قرار ندهید.

 

ایده‌آل‌ترین مکان برای نگهداری کیوی کنار سیب‌زمینی می‌تواند باشد. تماس میوه‌ها با هم مشکل‌آفرین استدر صورتی که شما به اندازه کافی فضا در اختیار دارید توصیه می‌کنیم ابتدا پس از خرید، میوه‌ها را برحسب درجه رسیدگی و سفتی یا نرمی آنها دست‌چین کنید و بعد در ظرفی آنها را به کمک برگه‌های کاغذ جدا از هم بچینید. این ترفند به آن علت است که اگر یک میوه دچار کپک یا پوسیدگی شود می‌تواند به راحتی فساد را به سایر میوه‌های همسایه خود انتقال دهد. حین دست‌چین کردن هم مواظب باشید میوه‌ها را با نوک انگشتان فشار ندهید تا آسیب نبینند.

 


حتما میوه را با کف دست گرفته و به آرامی از طرف دیگر انتقال دهید. هر میوه که لک مشکوکی دارد را نیز در دسترس بگذارید تا سریع‌تر مصرف شود.
محیط خشک، خنک و با تهویه الزامی استحتی میوه‌هایی مثل کیوی که نیاز به دمای خیلی خنک یخچال ندارند را باید در محیط‌های خشک، بدون رطوبت، دور از نور آفتاب و محیطی که هوا در آن جریان دارد نگهداری کرد تا گاز اتیلن بتواند جابه‌جا شده و تجمع آن در یک فضا سبب فساد میوه نشود.

مطالب بیشتر از سایت ما

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

فوت و فنی برای شناسایی شیرخالص! راه تشخیص شیرخالص

در کدبانوگری معجزه کنید! راه های نگهداری موادغذایی

بهترین مرباها را درست کنید. مربا

نکات بسیار مهم در آشپزی اشپزی

با ماهی های لذیذ اما بدبو چه کنیم؟ ماهی

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در یخچال,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال,اصول تغذیه,راه نگهداری موادخوراکی در یخچالخانه,آموزش آشپزی,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

سرد کردن و انجماد یکی از متداول ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است که موجب طولانی شدن زمان ماندگاری آنها می‌شود. استفاده از یخچال برای نگهداری برخی مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات، ضروری است. همچنین یخچال به تازه ماندن بعضی مواد غذایی مانند سبزی و میوه خام و ایجاد طعم دلنشین و خنک در نوشیدنی‌ها کمک می‌کند.

نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در یخچال,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال,اصول تغذیه,راه نگهداری موادخوراکی در یخچالخانه,آموزش آشپزی,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

 

 

سرد کردن و انجماد یکی از متداول ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است که موجب طولانی شدن زمان ماندگاری آنها می‌شود. استفاده از یخچال برای نگهداری برخی مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات، ضروری است. همچنین یخچال به تازه ماندن بعضی مواد غذایی مانند سبزی و میوه خام و ایجاد طعم دلنشین و خنک در نوشیدنی‌ها کمک می‌کند.

 
حداکثر زمان ماندگاری مواد غذایی فاسد شدنی و نیز بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها در صفر درجه سانتیگراد دو هفته، در۵ درجه سانتیگراد یک هفته و در درجه حرارت اتاق (۲۲ درجه سانتیگراد) چند ساعت است.

 

 
غذای سرد سالم تر است

 
با تغییر شیوه زندگی، نیاز ما به یخچال بیشتر شده است. به دفعات کمتری خرید می‌کنیم، ولی هر بار میزان بیشتری مواد غذایی می‌خریم. در نتیجه مواد غذایی بیشتری را برای مدت طولانی تر در یخچال نگهداری می‌کنیم.

 

 
چند نکته مهم:

 
دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد نگه دارید.

 


پس از باز کردن در قوطی کنسرو ، محتویات آن را در ظرفی خالی کنید و روی آن را بپوشانید. در غیر این – صورت ممکن است قوطی، غذا را آلوده کند.

 
غذایی را که تاریخ مصرف آن گذشته است، دور بریزید. بر چسب مواد غذایی را در ارتباط با درجه حرارت محل نگهداری و زمان ماندگاری کنترل کنید.

 
یخچال را بیش از حد پر نکنید زیرا هوای خنک، که یخچال را سرد نگه می‌دارد، نمی تواند جریان پیدا کند.

 


یخچال را نزدیک اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.

 
فاسد شدنی ترین غذاها را در سردترین قسمت یخچال بگذارید.

 
حال قسمت‌های مختلف یک یخچال و مواد غذایی را که در آن قسمت‌ها بایستی نگهداری شوند ، برایتان بازگو می‌کنیم.

 

 

نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در یخچال,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال,اصول تغذیه,راه نگهداری موادخوراکی در یخچالخانه,آموزش آشپزی,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

 
سردترین قسمت (۰ تا ۵ درجه سانتیگراد)

 
در این قسمت غذاهایی را قرار دهید که باید سالم نگه داشته شوند. روی مواد غذایی خام را بپوشانید یا آنها را بسته بندی کنید. مواد غذایی که باید در این قسممت نگهداری شوند شامل :

 
غذاهای پخته ی سرد مانند غذاهای آماده مصرف، انواع پیراشکی، مرغ آماده مصرف

 
شیر، ماست و پنیر تازه

 
– انواع گوشت پخته ، سوسیس و کالباس

 
سالادهای آماده مانند سالاد سیب زمینی و الویه

 
غذاهای خانگی مانند انواع خورش و آبگوشت

 
شیرینی خامه ای

 
گوشت، مرغ و ماهی تمیز شده را همیشه در سردترین قسمت یخچال و حتماً در ظروف در بسته نگه دارید و آنها را هر چه سریع تر مصرف کنید و برای مدت طولانی تر در فریزر نگه داری کنید.

 

 

نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در یخچال,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال,اصول تغذیه,راه نگهداری موادخوراکی در یخچالخانه,آموزش آشپزی,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

 
قسمت‌های خنک

 
در این قسمت مواد غذایی را که بهتر است خنک نگه داشته شوند تا برای مدت بیشتری تازه بمانند، بگذارید، مانند:

 
آب میوه و پنیر سفت مانند پنیر پیتزا

 
ظروف و شیشه‌های باز شده سس سالاد ، سس گوجه فرنگی و مربا که بر چسب ” در یخچال نگه داری شود” داشته باشند.

 

 

کره، مارگارین روغن‌های خوراکی

 
تخم مرغ

 
در صورت وجود قسمت‌های مجزای مخصوص (جای کره و تخم مرغ) می‌توان از آنها استفاده کرد. تخم مرغ پس از خرید باید در یخچال نگه داری شود. در صورتی که روی بسته توصیه‌هایی شده است، به آنها عمل کنید.

 

 

نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در یخچال,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال,اصول تغذیه,راه نگهداری موادخوراکی در یخچالخانه,آموزش آشپزی,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

 
جا میوه ای

 
این قسمت گرم ترین منطقه یخچال است.

 
سبزی، میوه و مواد اولیه سالاد ماند کاهوی خرد نشده، گوجه فرنگی، تربچه را در این قسمت می‌توانید نگه دارید.

 
بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند موز، لیمو و گوجه فرنگی را بهتر است در دمای بالاتر از ۱۰ درجه سانتیگراد نگه دارید تا کیفیت آن‌ها به خوبی حفظ شود.

 

 

 

یخچال را بیش از حد پر نکنید

 
بر خلاف فریزر که در صورت پر بودن بهتر کار می‌کند، یخچال نباید بیش از حد پر شود. پر بودن بیش از حد یخچال، باعث توقف جریان هوای خنک (که غذا را سرد نگه می‌دارد) می‌شود.

 
وقتی زیاد خرید می‌کنید، مجبور می‌شوید به زور آنها را در یخچال جا دهید. سعی کنید نوشیدنی‌هایی را که برای مصرف فوری احتیاج دارید، در یخچال بگذارید و پس از مصرف به تدریج جایگزین کنید که این نوشیدنی‌ها شامل : نوشابه‌های گازدار مثل کولا ، آب میوه پاکتی ، ماء الشعیر و آب معدنی است.

 
بسیاری از ظروف و شیشه‌های مربا، سس و غیره را فقط پس از باز کردن در آن‌ها، باید در یخچال نگهداری کرد.

 
لازم نیست برای سالم ماندن نوشابه آن را در یخچال نگه دارید. نوشابه سرد فقط طعم بهتری دارد.

 

 

نگهداری موادغذایی,نگهداری موادغذایی در یخچال,راه های نگهداری موادغذایی,موادغذایی مناسب نگهداری,طریقه نگهداری مواد غذایی در یخچال,اصول تغذیه,راه نگهداری موادخوراکی در یخچالخانه,آموزش آشپزی,راه های اشتباه نگهداری برخی مواد

 
آیا سردترین قسمت یخچال به اندازه کافی سرد است؟

 
برای فهمیدن این موضوع به دماسنج یخچال نیاز دارید.

 
دماسنج مناسب یخچال را انتخاب کنید.

 
دماسنج یخچال را که قیمت چندانی ندارد، می‌توان از فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره ای، فروشگاه‌های لوازم خانگی و برخی کارخانه‌های سازنده یخچال خریداری کرد. نوعی را انتخاب کنید که خواندن آن راحت باشد.

 
از دماسنج جیوه ای استفاده نکنید که ممکن است بشکند و مواد غذایی را آلوده کند.

 
دمای سردترین قسمت یخچال را به صفر تا پنج درجه سانتیگراد برسانید. برای این کار لازم نیست یخچال را خالی کنید. سپس کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:

 
۱- دماسنج را در سردترین قست یخچال قرار دهید، جایی که به محض باز کردن در یخچال بتوانید آن را بخوانید.

 
۲- در یخچال را ببندید و چند ساعت (ترجیحاً شب تا صبح) آن را باز نکنید تا دمای آن ثابت بماند.

 
۳- بدون برداشتن دماسنج دما را بخوانید. اگر بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد نبود درجه ترموستات یخچال را تنظیم کنید. سپس مرحله ۲ را تکرار کنید و دوباره دما را بخوانید.

 

 

۴- اگر دمای یخچال هنوز به میزان مطلوب نرسیده است ، ترموستات یخچال را دوباره تنظیم کنید.

 

 

فراموش نکنید که بین هر بار تنظیم ترموستات یخچال و خواندن دما باید چند ساعت فاصله باشد.

 

مطالب بیشتر از سایت ما

با کپک غذاها چه کنیم ؟ غذا

نگهداری مواد غذایی در یخچال راه نگهداری موادخوراکی در یخچال خانه

6 شرط در نگه داری گوشت ویژگی های دود دادن

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی غذا

فوت و فنی برای شناسایی شیرخالص! راه تشخیص شیرخالص

در کدبانوگری معجزه کنید! راه های نگهداری موادغذایی

بهترین مرباها را درست کنید. مربا

نکات بسیار مهم در آشپزی اشپزی

با ماهی های لذیذ اما بدبو چه کنیم؟ ماهی

پوست مرغ را بکنیم یا نه؟ باید پوست مرغ را جداکرد؟