طرز تهیه:
این ترشی برای کسانی که خوردن سرکه برایشان مضر است مناسب میباشد.
ابتدا تمامی سبزیها را شسته و خشک میکنیم بادنجانها را روی گاز یا زغال کبابی کرده پوست آنها را گرفته و ساطوری میکنیم. هویج، موسیر، گل کلم، سیر، لوبیا سبز و کلم را ریز خرد میکنیم (فقط لوبیا سبز را میپزیم بقیه مواد باید به صورت خام باشد.) سپس بعد از خرد کردن مواد، آنها به مدت دو روز داخل دستمال تمیز ریخته و میگذاریم بماند تا کاملا خشک شود. گوجهفرنگیها را نیز پوست گرفته میکس کرده و در قابلمه میریزیم و روی حرارت میگذاریم. بعد از سه یا چهار جوش از روی حرارت برداشته میگذاریم تا کاملا خنک شود. سپس تمامی مواد را داخل گوجهفرنگی ریخته نمک، فلفل قرمز تند و سیاه دانه را هم اضافه کرده هم میزنیم. در ظرف دردار به مدت ۲۰ روز در جای گرم مثل آشپزخانه قرار میدهیم. پس از ۲۰ روز این ترشی آماده مصرف میباشد. توجه داشته باشید که در ظرف بسیار محکم باشد و هیچ هوایی به داخل ترشی نفوذ نکند و پس از باز شدن در ظرف، باید این ترشی در یخچال نگهداری شود.
نکته:
این ترشی از ترشیهای دیگر باید تندتر باشد به خاطر همین از سیر بیشتری در آن استفاده میشود.
ترشی گوجه فرنگی شیرازی:
مواد اولیه :
بادنجان یک کیلوگرم
هویج ۲۵۰ گرم
موسیر ۱۰۰ گرم
گل کلم ۲۵۰ گرم
سیر سه بوته
لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
کلم ۵۰۰ گرم
گوجهفرنگی سه کیلوگرم
فلفل تند قرمز یک قاشق غذاخوری
نمک دو قاشق غذاخوری
سیاهدانه یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
این ترشی برای کسانی که خوردن سرکه برایشان مضر است مناسب میباشد.
ابتدا تمامی سبزیها را شسته و خشک میکنیم بادنجانها را روی گاز یا زغال کبابی کرده پوست آنها را گرفته و ساطوری میکنیم. هویج، موسیر، گل کلم، سیر، لوبیا سبز و کلم را ریز خرد میکنیم (فقط لوبیا سبز را میپزیم بقیه مواد باید به صورت خام باشد.) سپس بعد از خرد کردن مواد، آنها به مدت دو روز داخل دستمال تمیز ریخته و میگذاریم بماند تا کاملا خشک شود. گوجهفرنگیها را نیز پوست گرفته میکس کرده و در قابلمه میریزیم و روی حرارت میگذاریم. بعد از سه یا چهار جوش از روی حرارت برداشته میگذاریم تا کاملا خنک شود. سپس تمامی مواد را داخل گوجهفرنگی ریخته نمک، فلفل قرمز تند و سیاه دانه را هم اضافه کرده هم میزنیم. در ظرف دردار به مدت ۲۰ روز در جای گرم مثل آشپزخانه قرار میدهیم. پس از ۲۰ روز این ترشی آماده مصرف میباشد. توجه داشته باشید که در ظرف بسیار محکم باشد و هیچ هوایی به داخل ترشی نفوذ نکند و پس از باز شدن در ظرف، باید این ترشی در یخچال نگهداری شود. نکته:
این ترشی از ترشیهای دیگر باید تندتر باشد به خاطر همین از سیر بیشتری در آن استفاده میشود.