گیاهان بعنوان منابع روغنهای اساسی و ترکیبات معطر عمده بشمار می آیند. گیاهان ایـن تـرکیـبـات را بـخـاطر مـحـافـظت از حیوانات گیاه خوار و همچنین جذب حشرات گرده افشان تولید می کنند.
۱- گلها: بزرگترین منبع مواد معطر می بــاشند که شامل گل های سرخ، مریم، میخک، یاس و ابریشم هستند.
۲- برگها: برگهای نعناع هندی، بنفشه، رزماری، مرکبات، گوجه فرنگی و علف خشک.
۳- ریشه و ساقه های زیرزمینی: ریشه درخت جوز و زنجبیل.
۴- دانه ها: دانه های گشنیز، زیره، کاکائو، هل و بادیان.
۵- میوه ها: میوه های تمشک، توت فرنگی، سیب، مرکبات، وانیل، فلفل شیرین.
۶- روغن چوب: چوب درختان سرو، عرعر، کاج و صنوبر.
۷- پوست درختان: درخت نعناع.
۸- رزین(صمغ): رزین بوته کندر، بلسان(درخت گل حنا)، کاج و صنوبر.
● منابع حیوانی
۱- مشک: از کیسه آهوی آسیایی گرفته میشود که مشک سنتزی(مصنوعی) به علت اقتصادی بودن جایگزین مشک طبیعی شده است.
۲- کاستوریوم: که از کیسه سگ آبی آمریکای شمالی بدست می آید.
منابع عطر سازی
گیاهان بعنوان منابع روغنهای اساسی و ترکیبات معطر عمده بشمار می آیند. گیاهان ایـن تـرکیـبـات را بـخـاطر مـحـافـظت از حیوانات گیاه خوار و همچنین جذب حشرات گرده افشان تولید می کنند.
۱- گلها: بزرگترین منبع مواد معطر می بــاشند که شامل گل های سرخ، مریم، میخک، یاس و ابریشم هستند.
۲- برگها: برگهای نعناع هندی، بنفشه، رزماری، مرکبات، گوجه فرنگی و علف خشک.
۳- ریشه و ساقه های زیرزمینی: ریشه درخت جوز و زنجبیل.
۴- دانه ها: دانه های گشنیز، زیره، کاکائو، هل و بادیان.
۵- میوه ها: میوه های تمشک، توت فرنگی، سیب، مرکبات، وانیل، فلفل شیرین.
۶- روغن چوب: چوب درختان سرو، عرعر، کاج و صنوبر.
۷- پوست درختان: درخت نعناع.
۸- رزین(صمغ): رزین بوته کندر، بلسان(درخت گل حنا)، کاج و صنوبر.
● منابع حیوانی
۱- مشک: از کیسه آهوی آسیایی گرفته میشود که مشک سنتزی(مصنوعی) به علت اقتصادی بودن جایگزین مشک طبیعی شده است.
۲- کاستوریوم: که از کیسه سگ آبی آمریکای شمالی بدست می آید.
۳- عنبر سائل: ماده چربی مانندی که از نهنگ عنبر بدست می آید.
۴- عسل: که از کندو عسل زنبور بدست می آید.
منابع مصنوعی مواد معطر ساختگی ترکیبات ارگانیکی می بـاشد کـه از فـراورده هـای نـفـتـی و یا رزین درخت کاج حاصل میگردد مانند کومالین و لینالول.