دلمه فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ۴ عدد . پیاز ۲ عدد . سیر ۲ حبه . گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم . عدس ۱/۲ لیوان . برنج ۱/۲ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد . کشمش ۲ قاشق غذاخوری . سبزی معطر ۳ قاشق غذاخوری . رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه : عدس را از شب قبل خیس دهید ، عدس و برنج را با ۳ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند و آب قابلمه تمام شود ( در صورت تمایل یک عدد عصاره گوشت اضافه کنید ).
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید ، پیاز و سیر خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند ، در ادامه کار گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس سبزی ، مخلوط برنج و عدس را اضافه کنید ، کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
مایه دلمه را داخل کاسه ای بریزید سپس تخم مرغ ، کشمش ، نمک و فلفل اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
فلفل دلمه ای ها را بشویید سپس سر فلفل ها را با دقت جدا کنید و داخل فلفل ها را خالی کنید ( سر فلفل به عنوان در دلمه است و نباید دور بریزید ، میتوانید از چند رنگ فلفل دلمه برای زیبایی بیشتر غذا استفاده کنید ).
داخل فلفل ها را با مایه دلمه پر کنید ، داخل قابلمه رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید سپس ۲ لیوان آب ، مقداری آبلیمو ، نمک و فلفل اضافه کنید و مخلوط کنید ، حرارت را زیاد کنید تا سس به جوش بیاید سپس فلفل ها را روی این سس بچینید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا فلفل ها نرم شوند و سس غلیظ شود ، برای سرو دلمه ها را در ظرف بریزید و سس باقی مانده را روی دلمه ها بریزید.
نکته ها : سبزیهای معطر مخلوطی از تره ، جعفری ، شوید ، ریحان ، مرزه ، ترخون و نعنا میباشند ، بجای عدس میتوانید از لپه استفاده کنید ، در صورت تمایل مقداری پودر کاری و خلال بادام هم میتوانید برای خوشمزه تر شدن دلمه به آن اضافه کنید ، استفاده از تخم مرغ برای انسجام بیشتر مواد دلمه است و سلیقه ای میباشد.