طرز تهیه آش بـلغـور مخصوص افطار:
ابتدا حبوبات را به مدت ۱۲ ساعت خیس کرده سپس میپزیم. وقتی کمی پخته شد بلغورها را به آن اضافه میکنیم و وقتی کاملا پخته شد، سبزی و یک پیاز رنده و سرخ شده را به آن اضافه میکنیم. سپس سیر رنده شده و نعنا را تفت داده و میافزاییم (وقتی آش جا افتاد) نمک و فلفل را اضافه کرده و (سیر، پیاز و نعنا را با زردچوبه سرخ میکنیم) در صورت تمایل میتوانیم کشک را هم در آش ریخته و بگذاریم چند جوش بزند.
این آش اگر تند باشد خوشمزهتر است.
مواد لازم :
لوبیاسفید
نصف پیمانه
لوبیا قرمز
یک پیمانه
نخود
نصف پیمانه
عدس
یک پیمانه
بلغور جو
۱/۵ پیمانه
بلغور گندم
۱/۵ پیمانه
پیاز
دو عدد
سیر
ده حبه
سبزی آش
یک و نیم کیلو
نعنا خشک
یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه
به میزان لازم
کشک
به میزان لازم
روغن
به میزان لازم
طرز تهیه آش بـلغـور مخصوص افطار:
ابتدا حبوبات را به مدت ۱۲ ساعت خیس کرده سپس میپزیم. وقتی کمی پخته شد بلغورها را به آن اضافه میکنیم و وقتی کاملا پخته شد، سبزی و یک پیاز رنده و سرخ شده را به آن اضافه میکنیم. سپس سیر رنده شده و نعنا را تفت داده و میافزاییم (وقتی آش جا افتاد) نمک و فلفل را اضافه کرده و (سیر، پیاز و نعنا را با زردچوبه سرخ میکنیم) در صورت تمایل میتوانیم کشک را هم در آش ریخته و بگذاریم چند جوش بزند.
این آش اگر تند باشد خوشمزهتر است.
وقتی شعله را خاموش کردید اجازه دهید تا آش از داغی بیفته وکمی سرد بشه .
سپس ماست را به آن افزوده و مخلوط کرده و در ظرف سرو ریخته و با فلفل سیاه تزیین و نوش جان فرمایید .
نکته :
اگر ماست را به آش داغ اضافه کنید ممکن است ماست کمی بریده بریده شود .
این آش سبک خوش طعم و بسیار مناسب برای افطار می باشد.
مواد لازم :
گوشت
۱۲۵ گرم
لپه
۱۲۵ گرم
برنج
۲۰۰ گرم
سبزی (ترخان و شوید)
۱ پیمانه
ماست غلیط
۵۰۰ گرم
پیاز
۲ عدد
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه
به میزان لازم
طرز تهیه :
لپه و برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.
گوشت را با پیاز خورد شده و نمک و فلفل و زردچوبه آب پز کنید . سپس استخوان های آن را جدا کرده و له کنید.
لپه را هم جداگانه بپزید.
برنج را با حدود هفت پیمانه آب بگذارید با شعله ملایم بپزد و حسابی له شود .
سبزی را که ریز خورد شده است را به برنج بیفزایید و اجازه دهید سبزی بپزد .
سپس لپه و گوشت میکس شده را اضافه کرده و درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید با شعله کم آش غلیظ شده و جا بیفتد. هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد و آماده شود.
این آش را باید مقداری سفت تر از حد انتظار از روی اجاق بردارید. چون با اضافه شدن ماست دوباره کمی رقیق می شود .
ماست را با نمک و فلفل مخلوط کنید .
وقتی شعله را خاموش کردید اجازه دهید تا آش از داغی بیفته وکمی سرد بشه .
سپس ماست را به آن افزوده و مخلوط کرده و در ظرف سرو ریخته و با فلفل سیاه تزیین و نوش جان فرمایید . نکته :
اگر ماست را به آش داغ اضافه کنید ممکن است ماست کمی بریده بریده شود .
روش اول برای ۲ فنجان:
برای این روش، ما کنجد را خیس می کنیم، خیس کردن مغزها و دانه ها آنزیم بازدارندۀ رشد را که در تمام مغزها و دانه ها بطور طبیعی یافت می شود، خنثی می سازد و هضم آنها را راحت تر می گرداند.
۱ فنجان کنجد خام
۲ فنجان آب، برای خیساندن کنجد ها
طرز تهیه: کنجدهای خام را در دمای اتاق به مدت ۴ ساعت در آب کافی خیس نمائید، بطوری که حدود دو و نیم سانتی متر روی کنجد را بپوشاند، زیرا وقتی کنجدها آب را جذب کنند، برجسته می گردند.
آبی که کنجد در آن خیس خورده را جدا کنید و دور بریزید. آنها را زیر آب جاری بشوئید و آنها را در یخچال برای ۴ ساعت قرار دهید تا جوانه زند.
کنجدها را در دستگاه مخلوط کن با قدرت بالا یا غذا ساز بریزید و تا وقتی خامه ای شود، مخلوط کنید. از یک قاشق برای تمیز کردن گوشه ها و لبه های مخلوط کن استفاده کنید، و تمام دانه های باقی مانده را جمع کنید و در داخل مخلوط بریزید و بازهم مخلوط کنید، تا وقتی که دیگر هیچ دانه کنجدی باقی نماند. در هربار، در صورت نیاز، یک قاشق غذا خوری آب اضافه کنید تا مخلوط روان باشد.
این ارده به مدت ۳ روز در شیشۀ در دار در یخچال باقی می ماند.
طرز تهیه اردۀ کنجد خام
کنجدها سرشار از کلسیم هستند، اما مشکلی که در خوردن آنها وجود دارد، این است که کل کنجدی که می خورید اغلب درسته از دستگاه هضم شما می گذرد، بدون اینکه اصلا جذب بدن گردد. ارده کنجد یک راه عالی برای مصرف دانه های کنجد است، زیرا خیلی آسان تر هضم و جذب بدن می گردد. معمولا ارده هایی که شما از بیرون خریداری می کنید، خام نیستند، یعنی دانه های کنجد قبل از تهیه ارده، برشته می گردند. اما در اینجا با نوع خام آن آشنا می شوید.
در اینجا سه نوع طرز تهیه اردۀ کنجد خام گیاهی را می گوییم.
روش اول برای ۲ فنجان:
برای این روش، ما کنجد را خیس می کنیم، خیس کردن مغزها و دانه ها آنزیم بازدارندۀ رشد را که در تمام مغزها و دانه ها بطور طبیعی یافت می شود، خنثی می سازد و هضم آنها را راحت تر می گرداند.
۱ فنجان کنجد خام
۲ فنجان آب، برای خیساندن کنجد ها طرز تهیه: کنجدهای خام را در دمای اتاق به مدت ۴ ساعت در آب کافی خیس نمائید، بطوری که حدود دو و نیم سانتی متر روی کنجد را بپوشاند، زیرا وقتی کنجدها آب را جذب کنند، برجسته می گردند.
آبی که کنجد در آن خیس خورده را جدا کنید و دور بریزید. آنها را زیر آب جاری بشوئید و آنها را در یخچال برای ۴ ساعت قرار دهید تا جوانه زند.
کنجدها را در دستگاه مخلوط کن با قدرت بالا یا غذا ساز بریزید و تا وقتی خامه ای شود، مخلوط کنید. از یک قاشق برای تمیز کردن گوشه ها و لبه های مخلوط کن استفاده کنید، و تمام دانه های باقی مانده را جمع کنید و در داخل مخلوط بریزید و بازهم مخلوط کنید، تا وقتی که دیگر هیچ دانه کنجدی باقی نماند. در هربار، در صورت نیاز، یک قاشق غذا خوری آب اضافه کنید تا مخلوط روان باشد.
این ارده به مدت ۳ روز در شیشۀ در دار در یخچال باقی می ماند.
روش دوم برای ۱ فنجان:
۲ فنجان کنجد خام
۲ قاشق غذا خوری روغن خام (مانند روغن زیتون یا کرۀ نارگیل آب شده، استفاده از روغن فقط به منظور روان کردن کنجد انجام می شود، خیلی نیاز نیست، فقط کمی) طرز تهیه: کنجدها را در دستگاه غذا ساز یا مخلوط با قدرت بالا بریزید و ۴ تا ۵ دقیقه با درجه بالا مخلوط کنید. هنوز کاملا ترد است. مانند این شکل:
همچنین ارده در حین مخلوط شدن در دستگاه غذا ساز، گرم می شود، بنابراین می گذاریم کمی بماند تا گرمایش کم شود و لبه های غذاساز را با قاشق تمیز می کنیم و تمام کنجد های باقی مانده را در داخل مخلوط می ریزیم. سپس دوباره روی درجه بالا برای ۴ تا ۵ دقیقه مخلوط می کنیم. اکنون کم کم نرم و یکنواخت می گردد، اما هنوز بنوعی خشک است و بافت خامه ای ندارد. دوباره گوشه های ظرف غذاساز را با قاشق تمیز می کنیم و ۱ قاشق غذا خوری روغن خام اضافه می کنیم. برای ۱ تا ۲ دقیقه مخلوط می کنیم. دوباره گوشه های ظرف را با قاشق تمیز می کنیم. دومین قاشق غذا خوری روغن را اضافه کرده و برای ۱ تا ۲ دقیقه دیگر مخلوط می کنیم و این گونه می شود. اردۀ کنجد خام خامه ای!
روش سوم:
این یکی روش نسبت به روش اول بافت و قوام بهتری دارند و مانند یک اردۀ عادی است و مدت زمان بیشتری هم می توانید آن را نگه دارید، اما فقط تهیه آن وقت بیشتری می برد. زیرا در این روش به خشک کننده یا خشک کردن کنجد نیاز دارید. طرز تهیه : دانه های کنجد بدون پوست خام را در آب برای ۴ ساعت خیس کنید. گاهی آن را هم بزنید. سپس آب آن را جدا کنید و دور بریزید. کنجد را بشوئید و بگذارید آبش برود. می توانید بگذارید برای ۴ ساعت به همین حال باقی بماند.
آن را روی ورق های روغنی پختنی پهن کنید و در دستگاه خشک کننده به مدت ۴ الی ۶ ساعت یا در طول شب در درجۀ ۱۱۵ فارنهایت (۴۰ سانتی گراد) آن را خشک کنید. یا از آفتاب برای خشک کردن استفاده نمائید.
دانه های کنجد را در ویتامیکس یا آسیاب کن آسیاب کنید تا مانند بلغور خیلی خیلی ریز شود.
کمی کرۀ نارگیل را گرم کنید و آن را روی کنجدها بریزید و کاملا با دست هم بزنید تا وقتی که کاملا خامه ای شود. اگر توده ای تشکیل شد با قاشق آن را بخوابانید و به همزدن ادامه دهید تا هیچ توده ای باقی نماند.
اگر دوست داشتید خیلی کم نمک دریا هم اضافه کنید.
ایده ها برای استفاده از ارده: ۱٫ برای تهیه یک سس سالاد خامه ای ۲٫ در شیر مغزها. به ازای هر فنجان آب، ۱ قاشق غذا خوری ارده استفاده کنید تا آسان ترین و سریع ترین شیر مغز ممکن را تهیه کنید. ۳٫ به هوموس نخود اضافه کنید. ۴٫ به ارده کنجد، گیاهان و ادویه ها را اضافه کنید تا پنیرهای دانه های وگان خام را درست کنید. ۵٫ یک قاشق پر از ارده کنجد را به سس های پاستا اضافه کنید تا یک سس پاستای خامه ای خوشمزه درست کنید.
پیراشکی گوشت,پیراشکی خانگی,پیراشکی پیاز,غذاهای اصلی,تهیه پیراشکی گوشت در مایکروفر,پیراشکی پیازچه,آموزش آشپزی,پیراشکی مرغ با خمیر سیب زمینی,تهیه پیراشکی گوشت در مایکروفر,پیراشکی ساده,پیراشکی,طرز تهیه پیراشکی گوشت,پیراشکی تخم مرغ,پیراشکی شکم پر,پیراشکی گوشت و سبزیجات
تهیه پیراشکی گوشت در مایکروفر پیراشکی گوشت و سبزیجات
آرد ( به مقداری اضافه کنید که بعد از ورز دادن خمیر به دست نچسبه تقریبا” ۴۰۰ گرم اضافه کردم )
طرز تهیه خمیر پیراشکی :
بعد خمیر رو حسابی ورز دادم . خمیر که آماده شد روی میز کارمون آرد می پاشیم بعد به اندازه یه دونه نارنگی از خمیر برداشته و با وردنه باز می کنیم و روی قالب پیراشکی قرار داده و مواد پیراشکی رو داخلش می ریزیم . موقع درآوردن پیراشکی از قالب کمی دقت کنید که خمیرتون آسیب نبینه, ممکنه دو سه تای اولی کمی خراب بشه ولی بعدا” قلقش دستتون می آد.
مواد داخل پیراشکی :
خمیر این پیراشکی بافت خاصی داره که وقتی می خوری یه کوچولو حالت ترد بودن نون رو هم حس می کنی . برای اینکه بافت خمیرم حالت نون باگتی داشته باشه از مغازه نون فانتزی محلمون ۱٫۵ کیلوگرم خمیر نون باگت گرفتم ( شما نصف یا یک سوم این مقدار رو تهیه کنید یا به نانوا بگید که یه دونه خمیر نون باگت می خوام) . تو ترکیب خمیر هم کمی دست بردم و فکر کنم خیلی بهتر شد خوب موادی که باهاش مخلوط کردم :
مواد لازم برای خمیر :
شیر
نصف پیمانه
روغن
نصف پیمانه
تخم مرغ
یک عدد
دارچین
یک قاشق غذا خوری
زیره سیاه
دو قاشق غذا خوری پر
آرد ( به مقداری اضافه کنید که بعد از ورز دادن خمیر به دست نچسبه تقریبا” ۴۰۰ گرم اضافه کردم ) طرز تهیه خمیر پیراشکی :
بعد خمیر رو حسابی ورز دادم . خمیر که آماده شد روی میز کارمون آرد می پاشیم بعد به اندازه یه دونه نارنگی از خمیر برداشته و با وردنه باز می کنیم و روی قالب پیراشکی قرار داده و مواد پیراشکی رو داخلش می ریزیم . موقع درآوردن پیراشکی از قالب کمی دقت کنید که خمیرتون آسیب نبینه, ممکنه دو سه تای اولی کمی خراب بشه ولی بعدا” قلقش دستتون می آد. مواد داخل پیراشکی :
گوشت چرخ کرده
۲۵۰ گرم
قارچ
۳۰۰ گرم
پیاز سرخ کرده
۳ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذاخوری ( با نصف استکان آبجوش حل کنید)
فلفل دلمه ای
۲ عدد
سیب زمینی
۳ عدد متوسط
جعفری خرد شده
یک پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه
به میزان لازم
زیره سیاه
۱ قاشق غذاخوری
روغن
برای سرخ کردن مواد
تخم مرغ
۱ عدد
کنجد
به میزان لازم
سس گوجه فرنگی
به میزان لازم
قالب پیراشکی ( جهت خرید قالب پیراشکی گرد و قالب پیراشکی مثلثی کلیک کنید )
طرز تهیه : * برای اینکه ظرف اضافی نشورید اول از همه سیب زمینی ها رو نگینی کرده و سرخش کنید (فعلا تا آخر کار با این سیب زمینی کاری نداریم ) بعد توی همون ماهیتابه بقیه مواد رو به ترتیب زیر درست کنید .
* گوشت چرخ کرده رو با پیاز داغ تفت داده بعد از اضافه کردن نمک و فلفل و زردچوبه , قارچهای خرد شده رو داخل گوشت ریخته و کامل تفت می دیم . رب گوجه رو به مواد قبلی اضافه می کنیم و در آخر جعفری و فلفل دلمه ای و زیره رو داخل ماهیتابه می ریزیم و اجازه می دیم موادمون اندازه چند دقیقه با هم آشنا بشن و مزه هاشون به خرد هم بره.
* بعد از خاموش کردن شعله گاز سیب زمینی سرخ شده رو به مواد قبلی اضافه می کنیم , خوب حالا مواد داخل پیراشکی آماده شد.
* فر رو با پیش گرمایش ۲۲۰ درجه سانتیگراد برای ماکروویو و ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای فر گاز آماده می کنیم , سینی فر رو چرب می کنیم و پیراشکی ها رو داخل اون می چینیم .
* یه دونه تخم مرغ رو با چنگال هم می زنیم و یه قاشق غذا خوری روغن مایع اضافه می کنیم و با یه قلمو روی پیراشکی ها می مالیم و کمی هم کنجد روشون می پاشیم.
* من از فر مکروویو استفاده کردم و سه پایه کوتاه رو داخلش گذاشتم و همونطوری که گفتم فر رو از قبل آماده کردم و سینی رو داخلش قرار داده و اول درجه حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد بمدت۲۰ دقیقه سپس گریل به مدت ۸ دقیقه (حواستون به زمان گریل باشه کافیه روی پیراشکی طلایی بشه،همین ).
نکته : این پیراشکی چون در روغن سرخ نمی شه خوردن دوتا دونه از اون کاملا” رژیمی محسوب می شه .
در یک ظرف جداگانه ، یک قاشق سوپ خوری کره را آب کرده ، آرد را به آن اضافه کنید ، خامه را نیز به آن افزوده و هم بزنید . رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود . مخلوط را به همراه پنیر به سبزیجات اضافه کرده و هم بزنید . آن را روی پاستا که جداگانه پخته اید سرو کنید .
مواد لازم :
هویج قاچ شده
یک و نیم فنجان
پیاز سفید خرد شده
یک فنجان
پیاز قرمز خرد شده
یک عدد
گوجه فرنگی قاچ شده
۷ عدد
کدوی سبز خرد شده
۳ فنجان
فلفل دلمه ای
یک عدد
ریحان خرد شده
دو قاشق سوپ خوری
سیر خرد شده
۳ حبه
فلفل ، شکر و نمک
از هر کدام یک پر
آرد
یک قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی
۱۵۰ گرم
پنیر پارمسان
نصف فنجان
خامه رقیق
یک فنجان
پاستا ورقه ای
۲۵ گرم
طرز تهیه :
هویج ، پیاز ، جعفری ، ریحان و سیر را به مدت ۱۵ دقیقه در روغن سرخ کنید . سپس در ظرف را ببندید تا به مدت ۱۵ دقیقه دیگر سرخ شوند . سپس گوجه فرنگی ، کدو ، فلفل سبز ، نمک ، فلفل و شکر را نیز به آن بیفزایید و به مدت ۴۵ دقیقه آن را سرخ کنید .
در یک ظرف جداگانه ، یک قاشق سوپ خوری کره را آب کرده ، آرد را به آن اضافه کنید ، خامه را نیز به آن افزوده و هم بزنید . رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط یکدست شود . مخلوط را به همراه پنیر به سبزیجات اضافه کرده و هم بزنید . آن را روی پاستا که جداگانه پخته اید سرو کنید .