آش بادمجان ( نهاوند )
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم . بادنجان ۵۰۰ گرم . نخود ۵۰ گرم . عدس ۱۰۰ گرم
کشک ۱/۲ لیوان . آب ۷ لیوان . رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری . سیر ۲ بوته . پیاز ۲ عدد . نمک و فلفل مقدار لازم
طرز تهیه : نخود و عدس را از شب قبل خیس دهید.
درون قابلمه ۷ لیوان اب ، نخود و عدس خیس خورده را بریزید و بگذارید بپزند و نرم شوند.
بادمجان ها را پوست بگیرید و مکعبی خرد کنید ، نمک بزنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند سپس بادمجان ها را به حبوبات پخته درون قابلمه اضافه نمائید.
پیازها و سیرها را پوست بگیرید و خرد کنید سپس درون مقداری روغن سرخ کنید ، نصف سیر داغ و پیاز داغ را درون آش بریزید ، پس از اینکه آش چند جوش خورد کشک را اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید.
گوشت چرخ کرده را با مقداری از پیاز داغ و سیر داغی که کنار گذاشته اید تفت دهید ، پس از اینکه گوشت سرخ شد میتوانید نمک ، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه نمائید ، اجازه دهید اب گوشت کشیده شود سپس از روی حرارت بردارید و به آش اضافه کنید.
پس از اینکه آش جا افتاد درون ظرف بکشید سپس روی آن را با پیاز داغ ، سیر داغ ، کشک و نعناع داغ تزئین کنید.
نکته ها : برای تهیه نعناع داغ میتوانید نعناع را با مقداری روغن روی حرارت ملایم ۱ دقیقه تفت دهید ، در صورت تمایل میتوانید کشک بیشتری استفاده کنید.