مواد لازم :
برنج ۱۰۰۰ گرم
گوشت مرغ ۱۲۵۰ گرم
بادمجان ۵ عدد
زرشک ۱۰۰ گرم
زعفران ۱ قاشق مرباخوری
شکر ۲ قاشق سوپخوری
روغن ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
ماست ساده کم چرب ۱ فنجان
طرز تهیه :
ابتدا برنج را خیس می کنیم و مرغ را تمیز می نمائیم و با دو لیوان آب و یک پیاز خرد کرده و کمی نمک مرغ را می پزیم . بطوریکه بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد آب مرغ را از صافی رد می کنیم گوشت مرغ را قطعه قطعه مینمائیم و استخوانهای درشت آنرا میگیریم بادنجان را پوست کنده حلقه حلقه می بریم کمی نمک بآنها میزنیم
دو طرف حلقه های بادنجان را در روغن سرخ میکنیم ( روغن برای سرخ کردن بادنجان اضافه بر ۱۵۰ گرم میباشد ) زرشک را بدقت تمیز نموده و میشوئیم با دو سه قاشق روغن کمی سرخ میکنیم و شکر را روی زرشک میپاشیم زعفران را در آب جوش حل میکنیم و با آب مرغ مخلوط میکنیم ماست را با زرده تخم مرغ و سه چهار قاشق روغن کمی نمک مخلوط نموده این مایه را ته ظرف نسوز متناسب میریزیم و اماده میگذاریم برنج را آبکش میکنیم
دو سه کفگیر از برنج را با مایه ماست و تخم مرغ مخلوط می نمائیم و ته ظرف صاف میکنیم ، نصف از برنج را داخل ظرف میریزیم بادنجانها را روی آن می چنیم و قطعات مرغ را روی بادنجان میگذاریم کمی از زرشک را کنار میگذاریم و بقیه را روی مرغ میپاشیم بقیه برنج را روی مرغ میریزیم با پشت قاشق سطح برنج را صاف می نمائیم و دو سه قاشق روغن در آب مرغ میریزیم و این مایه را روی سطح برنج میدهیم و فر را با حرارت ۳۵۰ درجه گرم میکنیم
ظرف را کف فر قرار میدهیم بمدت یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت بماند تا ته و اطراف ظرف کاملا طرین شود ، بعد ظرف را از فر خارج میکنیم کمی سرد که شد دیس را روی دهانه ظرف قرار میدهیم و پلو را در دیس بر میگردانیم کمی زرشک سرخ کرده روی آن میپاشیم و ممکن است اطراف دیس را با حلقه بادنجان سرخ کرده تزیین کنیم .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافیست
طرز خیس کردن برنج بطریق زیر انجام میشود :
برنج را بدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد میریزیم آب باید ۴ انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد ، بعد بنسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می پیچیم روی برنج قرار میدهیم
بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود .